swiatwemnie.pl

Dyniowa zupa dla dzieci

    

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 

czosnek½ząbka
dynia250gramów
mleko tłuste 3,5%100mililitrów
mąka chlebowa pszenna T75010gramów
szczypiorek2łyżeczki
woda250mililitrów

1. 

dynia 250 gramów  woda 250 mililitrów  mleko tłuste 3,5% 100 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 10 gramów

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i 15 minut gotujemy w wodzie. Część dyni po ugotowaniu oddzielamy i kroimy ją na małe kosteczki. Do reszty dolewamy mleko w którym rozmieszaliśmy mąkę.

2. 

Zawartość garnka miksujemy blenderem. Garnek stawiamy z powrotem na ogień i zupę gotujemy do gładkiego zgęstnienia.

3. 

szczypiorek 2 łyżeczki  czosnek ½ ząbka

Do zupy dodajemy nakrojony szczypiorek i kawałeczek zmiażdżonego, albo startego czosnku. Na koniec wsypujemy drobne kosteczki pokrojonej dyni.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się