Mleczna brokułowa zupa

Prosta brokułowa zupa, bez dodania gałki muszkatołowej i soli nadaje się również dla dzieci. Serwujemy z paroma kroplami oleju z pestek dyni.
przepis,fotoprzepis,brokuły,mleko tłuste 3,5%,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
brokuły | 500 165 | gramów kcal | |
mielona gałka muszkatołowa | 0 ?? | kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 500 320 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 53 | łyżka kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
woda | 500 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
brokuły 500 gramów • sól ½ łyżeczki • woda 500 mililitrów
Brokuły gotujemy do miękkości w słonej wodzie.

2.
Blenderem je miksujemy.

3.
mleko tłuste 3,5% 500 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka
Zalewamy je mlekiem, w którym rozmieszaliśmy mąkę. Podgotowujemy.


Smacznego!