swiatwemnie.pl

Zupa pomidorowa

    

Prosta, szybka i doskonała zupa pomidorowa z przecieru pomidorowego i pomidorów w puszcze. Zamiast pomidorów w puszce można dodać do zupy świeże, ale te trzeba przed krojeniem zalać wrzącą wodą i obrać ze skórki.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

pomidory w puszce 400 gramów  przecier pomidorowy 500 mililitrów  liść laurowy 3 sztuki  woda 750 mililitrów  sól 1 łyżeczka  cukier kryształ 4 łyżki  ocet 1 łyżka

Mieszamy na drobno pokrojone pomidory z puszki z przecierem, w którym są konserwowane, przecier pomidorowy, liście laurowe i wodę, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut. Doprawiamy solą, kryształowym cukrem, octem i minutkę gotujemy. Kosztujemy i według smaku jeszcze dosładzamy, dosalamy albo dodajemy więcej octu.

2. 

twardy ser  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)  bazylia  płatki owsiane  ryż

Porcje zupy ozdabiamy tartym serem albo łyżką kwaśnej śmietany. Według smaku możemy dodać listki świeżej bazylii.
Odmiana: Do gotowej zupy możemy dodać ugotowane płatki owsiane albo gotowany ryż.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się