swiatwemnie.pl

Brokuły z jajkiem

     

Smaczne i zdrowe śniadanie, zwłaszcza w przypadkach, w których zostają nam ugotowane brokuły z wczorajszego obiadu.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. Gotowanie brokułów

brokuły 200 g

Surowy brokuł dzielimy na mniejsze kawałki i gotujemy aż nie zmiękną łodygi (około 15 minut). Do gotowania brokułów idealnie nadaje się parowar.

2. 

sól  czarny pieprz mielony

Brokuły kroimy na mniejsze kawałki, następnie delikatnie smażymy na gorącym oleju. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

3. 

jajka kurze 3 sztuki

Zalewamy roztrzepanymi jajkami i mieszamy, aby kawałki brokułów były równomiernie obtoczone w jajku. Możemy podawać z warzywami, ewentualnie posypać tartym serem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się