Brokuły z jajkiem

Smaczne i zdrowe śniadanie, zwłaszcza w przypadkach, w których zostają nam ugotowane brokuły z wczorajszego obiadu.
przepis,fotoprzepis,brokuły,jajka kurze,Śniadania z jajek,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Śniadania z jajek
Składniki
Składniki
brokuły | 200 66 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1. Gotowanie brokułów
brokuły 200 gramów
Surowy brokuł dzielimy na mniejsze kawałki i gotujemy aż nie zmiękną łodygi (około 15 minut). Do gotowania brokułów idealnie nadaje się parowar.
2.
Brokuły kroimy na mniejsze kawałki, następnie delikatnie smażymy na gorącym oleju. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

3.
jajka kurze 3 sztuki
Zalewamy roztrzepanymi jajkami i mieszamy, aby kawałki brokułów były równomiernie obtoczone w jajku. Możemy podawać z warzywami, ewentualnie posypać tartym serem.
Smacznego!