PRZEPISY

Brokuły z jajkiem

Brokuły z jajkiem

Smaczne i zdrowe śniadanie, zwłaszcza w przypadkach, w których zostają nam ugotowane brokuły z wczorajszego obiadu.

przepis,fotoprzepis,brokuły,jajka kurze,Śniadania z jajek,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Śniadania z jajek

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

brokuły200gramów
czarny pieprz mielony-
jajka kurze3sztuki
sól-

 

Przepis

1. Gotowanie brokułów

brokuły 200 gramów

Surowy brokuł dzielimy na mniejsze kawałki i gotujemy aż nie zmiękną łodygi (około 15 minut). Do gotowania brokułów idealnie nadaje się parowar.

2. 

sól  czarny pieprz mielony

Brokuły kroimy na mniejsze kawałki, następnie delikatnie smażymy na gorącym oleju. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

3. 

jajka kurze 3 sztuki

Zalewamy roztrzepanymi jajkami i mieszamy, aby kawałki brokułów były równomiernie obtoczone w jajku. Możemy podawać z warzywami, ewentualnie posypać tartym serem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie