PRZEPISY

Szybki hamburger z pieczenią w bułce

Szybki hamburger z pieczenią w bułce

Ulubiony hamburger na szybko przygotowaną kolację.

przepis,fotoprzepis,bułka,pieczeń bawarska,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

wysoka

Kategorie

Wieprzowina  

 

Składniki

Składniki

bułka10sztuk
cebula150gramów
kapusta biała200gramów
ketchup-
musztarda stołowa10łyżeczek
ogórek konserwowy100gramów
olej słonecznikowy-
pieczeń bawarska400gramów
pomidory150gramów
suszone pomidory30gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie składników

bułka 10 sztuk

Bułki przekrawamy na połowę i środkiem kładziemy je na wielką tackę.

2. 

kapusta biała 200 gramów

Kapustę kroimy na cienkie, krótkie paseczki.

3. 

cebula 150 gramów

Cebulę obieramy, przekrawamy na połowę, kroimy na plasterki i rozbieramy.

4. 

ogórek konserwowy 100 gramów

Ogórki kroimy wzdłuż na plasterki.

5. 

pomidory 150 gramów

Pomidory myjemy i kroimy na cienkie kółeczka.

6. 

suszone pomidory 30 gramów

Na urozmaicenie smaku hamburgerów możemy użyć również suszone pomidory, które kroimy na prążki.

7. 

pieczeń bawarska 400 gramów

Pieczeń kroimy na plasterki i odpowiednio przekrawamy ją tak, aby zmieściła się do bułki.

8. 

olej słonecznikowy

Pieczeń smażymy na patelni z odrobiną oleju z obydwóch stron.

9. Składanie hamburgerów

musztarda stołowa 10 łyżeczek

Dolną połowę każdej bułki smarujemy musztardą i kładziemy na niej gorącą pieczeń. Na pieczeń kładziemy odpowiednią ilość kapusty i cebuli.

10. 

ketchup

Na cebuli kładziemy pomidory i plasterki ogórka. Na koniec dodajemy keczup. Bułki zamykamy, delikatnie dociskamy i od razu podajemy.

11. 

Jeśli hamburgery nie zostaną od razu zjedzone, wkładamy je po jednym do woreczka śniadaniowego, ewentualnie zapakowujemy do folii aluminiowej i odkładamy do lodówki. Przed podawaniem razem z woreczkiem ogrzewamy je w mikrofalówce przez 10-15 sekund na najwyższym stopniu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie