PRZEPISY

Paryskie rożki

Paryskie rożki

Delikatne orzechowe ciasteczko wypełnione maślanym kremem w czekoladowej polewie.

przepis,fotoprzepis,mielone orzechy włoskie,Ciasta kremowe,Boże Narodzenie

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka4sztuki
cukier kryształ300gramów
cukier kryształ8łyżek
kakao proszek2łyżki
masło200gramów
mielone orzechy włoskie150gramów
mąka luksusowa pszenna T5503łyżki
polewa czekoladowa-
żółtko jajka4sztuki

 

Przepis

1. 

białko jajka 4 sztuki  cukier kryształ 300 gramów

Białka z jajek razem z cukrem ubijamy nad parą. Wytworzy nam się gęsta piana.

2. 

mąka luksusowa pszenna T550 3 łyżki  mielone orzechy włoskie 150 gramów

Do piany z białek dodajemy mąkę, zmielone orzechy.

3. 

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

4. 

Piekarniczy rękaw napełniamy przygotowanym nadzieniem i na blasze wyłożoną papierem do pieczenia formujemy małe rożki.

5. 

Rożki pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 160°C przez około 30 minut.

6. Przygotowanie kremu

żółtko jajka 4 sztuki  cukier kryształ 8 łyżek  kakao proszek 2 łyżki  masło 200 gramów

Nad parą ubijamy żółtka z cukrem i kakaem, do wtedy aż nam masa nie zgęstnieje. Do ostudzonej masy stopniowo ubijmy miękkie masło.

7. 

Krem rozprowadzamy na ostudzone rożki za pomocą rękawa piekarniczego.

8. 

polewa czekoladowa

Po wystygnięciu maczamy w czekoladowej polewie.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie