swiatwemnie.pl

Steki z wieprzowiny

Prosty i sprawdzony sposób na przyrządzenie smacznego steku z delikatnej polędwicy wieprzowej. Patelnię można zastąpić grillem ogrodowym.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 10 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

polędwica wieprzowa 1 kg

Polędwicę porcjujemy. Z wąskiej części, która nie ma równomiernej grubości, możemy przygotować medaliony, które krócej się smażą.

2. 

oliwa  sól  czarny pieprz mielony

Steki smarujemy olejem, solimy i doprawiamy. Przyprawy i sól delikatnie wsmarowujemy w mięso.

3. 

Na rozgrzanej patelni smażymy z każdej strony. Obracamy po minucie. Całkowity czas smażenia zależy od grubości mięsa i pożądanego stopnia usmażenia. Zalecamy smażenie przez 4-6 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się