PRZEPISY

Kremówka jabłkowo - biszkoptowa

Kremówka jabłkowo - biszkoptowa

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Syte i smaczne ciasto.

przepis,fotoprzepis,jabłka,biszkopty,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

biszkopty

320

1271

gramów

kcal

budyń waniliowy w proszku

111

395

gramów

kcal

ciasto francuskie

400

1600

gramów

kcal

cukier kryształ

100

402

gramów

kcal

cukier waniliowy

20

73

gramów

kcal

cynamon mielony

1

13

łyżeczka

kcal

jabłka

1500

915

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

1000

480

mililitrów

kcal

sok jabłkowy

100

42

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie jabłek

jabłka 1500 gramów

Obieramy jabłka i trzemy je na grubej tarce.

Obieramy jabłka i trzemy je na grubej tarce....

2. 

cukier kryształ 100 gramów  cynamon mielony 1 łyżeczka

Zasypujemy je cukrem, cynamonem a potem mieszamy.

Zasypujemy je cukrem, cynamonem a potem mieszamy....

3. Przygotowanie budyniu

mleko półtłuste 1,5% 1000 mililitrów  cukier waniliowy 20 gramów  budyń waniliowy w proszku 111 gramów

W zimnym mleku mieszamy budyń z cukrem waniliowym, zagotowujemy i gotujemy aż do zgęstnienia.

W zimnym mleku mieszamy budyń z cukrem...

4. Ciasto

ciasto francuskie 400 gramów  biszkopty 320 gramów  sok jabłkowy 50 mililitrów

Francuskie ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą część rozwałkowujemy i wkładamy je do brytfanny. Na cieście, jeden przy drugim, układamy połowę biszkoptów. Skrapiamy je lekko sokiem z jabłek. Do tego celu możemy wykorzystać również kupiony sok jabłkowy.

Francuskie ciasto dzielimy na dwie części....

5. 

Biszkopty smarujemy równomiernie warstwą budyniu.

Biszkopty smarujemy równomiernie warstwą...

6. 

sok jabłkowy 50 mililitrów

Budyń przykrywamy warstwą startych jabłek, na które z kolei znowu układamy biszkopty. Tę warstwę biszkoptów również skrapiamy sokiem z jabłek.

Budyń przykrywamy warstwą startych jabłek, na...

7. 

Rozwałkowujemy drugą połowę ciasta i kładziemy ją na biszkoptach, delikatnie dociskając rękoma. Ciasto jeszcze nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25-35 minut. Upieczone ciasto posypujemy cukrem.

Rozwałkowujemy drugą połowę ciasta i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się