Wątróbka z kaczki w cebulowym sosie

Soczysta wątróbka z kaczki w słodko-słonym sosie. Porcje przy serwowaniu posypujemy suszonymi borówkami, co podkreśli delikatną słodycz dania.
przepis,fotoprzepis,cebula,wątróbka z kaczki,Kaczka,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Kaczka
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
338 g
Energia porcji
700 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
smalec z kaczki | 50 449 | gramów kcal | |
cebula | 500 220 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 2 105 | łyżki kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 250 0 | mililitrów kcal | |
wątróbka z kaczki | 500 2016 | gramów kcal |
Przepis


3.
Dodajemy cebulę i smażymy ją na karmelowy kolor.

4.
wątróbka z kaczki 500 gramów • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Wątróbkę z kaczki myjemy, według potrzeby usuwamy błony i dodajemy do cebuli. Dodajemy pieprz, mieszamy i 15 minut dusimy pod pokrywką.


7.
Podajemy z gotowanymi ziemniakami albo z chlebem.

Smacznego!