Cielęca wątróbka na cebulce

Wiele opinii na temat konsumpcji wątróbki opiera się na fakcie, że w wątrobie dochodzi do oczyszczania toksyn. Jednak bezspornym jest też fakt, że wątróbka zawiera mnóstwo korzystnych składników odżywczych. Dlatego przy zakupie podrobów dobrze jest znać ich pochodzenie. Więc na koniec: komu będzie smakować to sobie przygotuje, komu nie...
przepis,fotoprzepis,cebula,wątroba cielęca,Cielęcina,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Cielęcina
Składniki
Składniki
cebula | 300 132 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
olej słonecznikowy | 4 540 | łyżki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
wątroba cielęca | 400 560 | gramów kcal |
Przepis

2.
Kroimy na płaty grubości około 0,5 - 1 cm.

3.
cebula 300 gramów • olej słonecznikowy 4 łyżki
Cebulę obieramy i kroimy na cienkie kółeczka. Rozbieramy ją a następnie na oleju...

4.
...smażymy (około 10 minut).

5.
Dodajemy płaty wątróbki, doprawiamy i około 4 minuty szklimy na średnim ogniu.

6.
Obracamy i szklimy 2-4 minuty z drugiej strony. W wyniku stosunkowo krótkiej obróbki termicznej wątróbka pozostanie miękka i delikatna.


Smacznego!