swiatwemnie.pl

Jajecznica

     

Zbyt znane danie, by potrzebowało komentarza :)

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

Cebula150gramów
Jajka kurze4sztuki
Oliwa1łyżka
Sól

1. 

oliwa 1 łyżka  cebula 150 g

Cebulę kroimy na drobne kawałeczki i smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości.

2. 

jajka kurze 4 sztuki  sól

Do cebuli dodajemy jajka i mieszamy białka dopóki nie będą białe. Następnie ugniatamy żółtka i krótko smażymy, ale ściągamy z ognia i podajemy zanim jajecznica wyschnie. Solimy według smaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się