PRZEPISY

Tofu paluszki w cieście z oregano

Tofu paluszki w cieście z oregano

Tofu paluszki panierowane w przyprawionym cieście.

przepis,fotoprzepis,ser biały tofu,oregano,Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

jajka kurze1sztuka
mleko półtłuste 1,5%100mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750100gramów
olej słonecznikowy3łyżki
oregano1łyżka
ser biały tofu360gramów
sól-

 

Przepis

1. Kroimy tofu

ser biały tofu 360 gramów

Tofu przekrawamy na połowę, każdą połowę na cienkie paluszki.

2. Przygotowanie ciasta z oregano

jajka kurze 1 sztuka  mąka chlebowa pszenna T750 100 gramów  mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów  oregano 1 łyżka  sól

Z jajka, mąki i mleka przygotowujemy gęste ciasto na panierowanie. Jeśli ciasto będzie się nam wydawało zbyt rzadkie, dodajemy mąkę, jeśli zbyt gęste rozrzedzamy mlekiem. Do ciasta dodajemy oregano. Mieszamy, solimy szczyptą soli.

3. Smażymy

olej słonecznikowy 3 łyżki

Tofu paluszki panierujemy w cieście i na rozgrzanym oleju smażymy z obydwóch stron. Tofu paluszki podajemy z dodatkiem lub jako przekąski na party.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się