PRZEPISY

Szybki twarogowy placek z francuskiego ciasta

Szybki twarogowy placek z francuskiego ciasta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Przepis na wyśmienite twarogowe ciasto z jabłkami i rodzynkami. Nie trzeba mieszać twarogu z mascarpone, można użyć twarogu w podwójnej dawce.

przepis,fotoprzepis,jabłka tarte,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku

20

71

gramów

kcal

ciasto francuskie

500

2000

gramów

kcal

cukier puder

8

311

łyżek

kcal

cukier waniliowy

20

73

gramów

kcal

cynamon mielony

0

??

kcal

jabłka tarte

300

183

gramów

kcal

mascarpone

250

968

gramów

kcal

masło

20

147

gramów

kcal

miękki twaróg 20% tłuszczu

250

245

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

½

240

litra

kcal

rodzynki

70

199

gramów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na wielkość blachy.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej...

2. 

Następnie przenosimy ciasto za pomocą wałka na blachę, którą przedtem należy opłukać wodą.

Następnie przenosimy ciasto za pomocą wałka na...

3. Przygotowanie twarogowego nadzienia

miękki twaróg 20% tłuszczu 250 gramów  mascarpone 250 gramów  cukier waniliowy 20 gramów  cukier puder 8 łyżek  budyń waniliowy w proszku 20 gramów  mleko półtłuste 1,5% ½ litra  rodzynki 70 gramów

W misce mieszamy twaróg, mascarpone, cukier, budyń waniliowy, rodzynki oraz mleko. Masa będzie trochę rzadka, ale zgęstnieje podczas pieczenia.

W misce mieszamy twaróg, mascarpone, cukier,...

4. 

Smarujemy równomiernie całą powierzchnię ciasta twarogowym nadzieniem.

Smarujemy równomiernie całą powierzchnię...

5. 

masło 20 gramów

Wierzch posypujemy równomiernie wiórkami masła.

Wierzch posypujemy równomiernie wiórkami masła....

6. Jabłkowe nakrycie

jabłka tarte 300 gramów  cynamon mielony

Posypujemy startymi jabłkami twarogowe nadzienie a jabłka cynamonem.

Posypujemy startymi jabłkami twarogowe nadzienie...

7. 

Pieczemy w temperaturze 180°C przez około 20 minut.

Pieczemy w temperaturze 180°C przez około 20...

8. 

Gotowe ciasto odstawiamy, aby wystygło, kroimy na kawałki i podajemy.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się