PRZEPISY

Jabłkowe ciasto

Jabłkowe ciasto

Sezonowe jabłkowe ciasto.

przepis,fotoprzepis,jabłka tarte,Ciasta,Bezlaktozowe

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

40

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka4sztuki
cukier puder500gramów
cukier waniliowy20gramów
jabłka tarte-
margaryna250gramów
mąka luksusowa pszenna T550400gramów
proszek do pieczenia12gramów
żółtko jajka4sztuki

 

Przepis

1. 

Na przygotowanie potrzebujemy jajka, cukier puder, mąkę, proszek do pieczenia, starte jabłka, cukier waniliowy i margarynę.

2. 

żółtko jajka 4 sztuki  cukier puder 250 gramów  margaryna 250 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 400 gramów  proszek do pieczenia 12 gramów

Żółtka ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy masło, albo margarynę, mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Wyrabiamy dwa bochenki. Jeden odkładamy na godzinę do lodówki.

3. 

Nieschłodzony bochenek rozwałkowujemy i rozkładamy na natłuszczoną blachę.

4. 

jabłka tarte

Na ciasto rozkładamy starte jabłka.

5. 

białko jajka 4 sztuki  cukier waniliowy 20 gramów  cukier puder 250 gramów

Schłodzone ciasto trzemy do miski a do niego dodajemy ubite białka z cukrem waniliowym i cukrem pudrem.

6. 

Delikatnie rozsmarowujemy na jabłkach.

7. 

Pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku na 180°C.

8. 

Posypujemy cukrem.

9. 

Delikatne ciasto ostrożnie kroimy ostrym nożem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie