PRZEPISY

Jabłkowa tarta

Jabłkowa tarta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Lekkie i bardzo smaczne ciasto, w okresie jesieni i zimy, gdy nam na ziemię spadają świeże jabłuszka.

przepis,fotoprzepis,jabłka tarte,Ciasta,Sezonowe przepisy,Bezlaktozowe

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

białko jajka-
cukier puder70gramów
cynamon mielony-
jabłka tarte10sztuk
jajka kurze1sztuka
margaryna130gramów
mąka chlebowa pszenna T750300gramów
proszek do pieczenia1łyżeczka
skórka z cytryny-
sól-
woda3łyżki
żółtko jajka-

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów  margaryna 130 gramów  sól  woda 3 łyżki  jajka kurze 1 sztuka  skórka z cytryny  żółtko jajka  proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, startą margarynę, sól, jajka, skórkę z cytryny, cukier waniliowy i dodajemy tyle wody, żebyśmy mieli gładkie ciasto. Ciasto rozdzielamy na 2 połowy i wkładamy do lodówki. W międzyczasie przygotowujemy sobie jabłkowe nadzienie.

Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, startą...

2. Przygotowanie nadzienia

jabłka tarte 10 sztuk  cukier puder 70 gramów  cynamon mielony

Do startych jabłek dodajemy cukier, cynamon i mieszamy. Do nadzienia możemy dodać też rodzynki, orzechy,...

Do startych jabłek dodajemy cukier, cynamon i...

3. 

cukier puder  białko jajka

Na blachę równomiernie rozciągamy połowę ciasta na które rozkładamy nadzienie i ciasto przykrywamy drugą połową ciasta. Ciasto smarujemy roztrzepanym białkiem i pieczemy w piekarniku przez 20 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem, wystudzamy i możemy podawać.

Na blachę równomiernie rozciągamy połowę...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się