PRZEPISY

Jabłkowe ciasto z twarogiem

Jabłkowe ciasto z twarogiem

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Szybkie duże ciasto z własnych konserwowanych tartych jabłek. Dzieciom na śniadanie, drugie śniadanie i przekąskę.

przepis,fotoprzepis,jabłka tarte,Ciasta,Sezonowe przepisy

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

20

Masa porcji

162 g

Energia porcji

256 kcal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cukier puder

220

854

gramów

kcal

cukier waniliowy

15

55

gramów

kcal

cynamon mielony

2

25

łyżeczki

kcal

jabłka tarte

900

549

gramów

kcal

jajka kurze

4

352

sztuki

kcal

mąka tortowa pszenna T450

350

1222

gramów

kcal

olej słonecznikowy

100

899

mililitrów

kcal

proszek do pieczenia

10

8

gramów

kcal

skórka pomarańczowa

2

10

łyżeczki

kcal

twaróg mielony

500

595

gramów

kcal

zsiadłe mleko 3,6%

900

540

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

jabłka tarte 900 gramów

Do głębokiej miski wsypujemy tarte konserwowane jabłka z dwóch 0,7 l słoików.

Do głębokiej miski wsypujemy tarte konserwowane...

2. 

zsiadłe mleko 3,6% 900 mililitrów  jajka kurze 3 sztuki  olej słonecznikowy 100 mililitrów  cukier puder 120 gramów  cynamon mielony 2 łyżeczki  cukier waniliowy 15 gramów

Dodajemy zsiadłe mleko, jajka, olej, cukier, cynamon i cukier waniliowy. Mieszamy na gładko.

Dodajemy zsiadłe mleko, jajka, olej, cukier,...

3. 

mąka tortowa pszenna T450 350 gramów  proszek do pieczenia 10 gramów

Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia....

4. 

Większą blachę (48x38cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.

Większą blachę (48x38cm) wykładamy papierem do...

5. 

twaróg mielony 500 gramów  cukier puder 100 gramów  jajka kurze 1 sztuka  skórka pomarańczowa 2 łyżeczki

Twaróg mieszamy z cukrem, jajkiem i pomarańczową (ewentualnie cytrynową) skórką.

Twaróg mieszamy z cukrem, jajkiem i...

6. 

Wkładamy je do woreczka ...

Wkładamy je do woreczka ......

7. 

... i na ciasto twaróg zygzakiem nakładamy.

... i na ciasto twaróg zygzakiem nakładamy....

8. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180°C około 60 minut. Po ostudzeniu ciasto kroimy i podajemy. Przechowujemy w lodówce.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180°C około...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się