PRZEPISY

Szparagi w balsamicznym sosie maślanym

Szparagi w balsamicznym sosie maślanym

Szybka dietetyczna kolacja, nie tylko dla wegetarian.

przepis,fotoprzepis,szparagi białe,ocet balsamiczny,masło,Dania wegetariańskie,,Bezglutenowe

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
masło30gramów
ocet balsamiczny2łyżki
oliwa1łyżka
sos sojowy1łyżka
szparagi białe10sztuk
sól-

 

Przepis

1. 

szparagi białe 10 sztuk  oliwa 1 łyżka  sól  czarny pieprz mielony

Szparagi oczyszczamy, końce (około 1,5 cm odcinamy), kładziemy je na natłuszczonej blasze. Delikatnie solimy i pieprzymy. Pieczemy 15 minut w 150° C.

2. 

masło 30 gramów

Sos przygotowujemy z roztopionego masła.

3. 

ocet balsamiczny 2 łyżki  sos sojowy 1 łyżka

Dodajemy ocet balsamiczny i sos sojowy. Wszystko razem mieszamy, chwilkę gotujemy. Gotowe szparagi polewamy sosem. Podajemy z sałatką.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie