Szparagi w balsamicznym sosie maślanym

Szybka dietetyczna kolacja, nie tylko dla wegetarian.
przepis,fotoprzepis,szparagi białe,ocet balsamiczny,masło,Dania wegetariańskie,,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
masło | 30 221 | gramów kcal | |
ocet balsamiczny | 2 27 | łyżki kcal | |
oliwa | 1 132 | łyżka kcal | |
sos sojowy | 1 21 | łyżka kcal | |
szparagi białe | 10 ?? | sztuk kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
szparagi białe 10 sztuk • oliwa 1 łyżka • sól • czarny pieprz mielony
Szparagi oczyszczamy, końce (około 1,5 cm odcinamy), kładziemy je na natłuszczonej blasze. Delikatnie solimy i pieprzymy. Pieczemy 15 minut w 150° C.


3.
ocet balsamiczny 2 łyżki • sos sojowy 1 łyżka
Dodajemy ocet balsamiczny i sos sojowy. Wszystko razem mieszamy, chwilkę gotujemy. Gotowe szparagi polewamy sosem. Podajemy z sałatką.

Smacznego!