swiatwemnie.pl

Maślane ziemniaki

To żadna nowość, jedynie proste, ale smaczne maślane ziemniaki, jako dodatek nadający się do niezliczonej ilości dań.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 35 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Masło30gramów
Sól¼łyżeczki
Sól morska z algami1łyżeczka
Woda
Ziemniaki600gramów

1. Gotujemy ziemniaki

ziemniaki 600 g  woda  sól morska z algami 1 łyżeczka

Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w słonej wodzie. Gotujemy do miękkości (15-20 min.).

Gotujemy ziemniaki

2. 

masło 30 g  sól ¼ łyżeczki

Dodajemy kostkę masła, sól i delikatnie mieszamy łychą, tak aby się ziemniaki nie rozpadły. Miałyby być gładkie i być obtoczone słonym masłem po całej powierzchni.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się