swiatwemnie.pl

Maślane ziemniaki

     

To żadna nowość, jedynie proste, ale smaczne maślane ziemniaki, jako dodatek nadający się do niezliczonej ilości dań.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

 

Masło30gramów
Sól¼łyżeczki
Sól morska z algami1łyżeczka
Woda
Ziemniaki600gramów

1. 

ziemniaki 600 g  woda  sól morska z algami 1 łyżeczka

Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w słonej wodzie. Gotujemy do miękkości około 15-20 minut.

2. 

masło 30 g  sól ¼ łyżeczki

Dodajemy kostkę masła, sól i delikatnie mieszamy łychą, tak aby się ziemniaki nie rozpadły. Miałyby być gładkie i być obtoczone słonym masłem po całej powierzchni.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się