swiatwemnie.pl

Rolada z szynki

Doskonała przekąska nadająca się na jakąkolwiek imprezę, wielkanocny poniedziałek i sylwestrową zabawę.

 

Ilość porcji: 24

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Jajka kurze4sztuki
Masło100gramów
Papryka konserwowa odmiany kapia50gramów
Ser gouda100gramów
Ser pleśniowy typu lazur100gramów
Ser topiony200gramów
Szynka200gramów

1. Farsz do rolady

jajka kurze 4 sztuki  ser topiony 200 g  masło 100 g

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy z miękkim serkiem topionym i miękkim masłem.

Farsz do rolady

2. 

ser pleśniowy typu Lazur 100 g

Ser trzemy na drobno i dodajemy do żółtek.

3. 

Białka z jajek kroimy na drobno i dodajemy je do farszu.

4. 

szynka 200 g

Na desce podwójnie rozkładamy folię aluminiową. Układamy na niej plasterki szynki nakładając na siebie jej brzegi. Tworzymy prostokąt 30x28 cm.

5. 

ser Gouda 100 g

Na szynkę układamy na cienko pokrojone plasterki żółtego sera.

6. 

Na ser nakładamy farsz ...

7. 

papryka konserwowa odmiany kapia 50 g

... i układamy na nim paseczki pokrojonej papryki konserwowej.

8. 

Roladę zawijamy, zapakowujemy do folii aluminiowej i na noc wkładamy do lodówki.

9. 

Przed podaniem folię usuwamy a roladę kroimy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się