swiatwemnie.pl

Rolada z szynki

     

Doskonała przekąska nadająca się na jakąkolwiek imprezę, wielkanocny poniedziałek i sylwestrową zabawę.

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

Jajka kurze4sztuki
Masło100gramów
Papryka konserwowa odmiany kapia50gramów
Ser gouda100gramów
Ser pleśniowy typu lazur100gramów
Ser topiony200gramów
Szynka200gramów

1. Farsz do rolady

jajka kurze 4 sztuki  ser topiony 200 g  masło 100 g

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy z miękkim serkiem topionym i miękkim masłem.

Farsz do rolady

2. 

ser pleśniowy typu Lazur 100 g

Ser trzemy na drobno i dodajemy do żółtek.

3. 

Białka z jajek kroimy na drobno i dodajemy je do farszu.

4. 

szynka 200 g

Na desce podwójnie rozkładamy folię aluminiową. Układamy na niej plasterki szynki nakładając na siebie jej brzegi. Tworzymy prostokąt 30x28 cm.

5. 

ser Gouda 100 g

Na szynkę układamy na cienko pokrojone plasterki żółtego sera.

6. 

Na ser nakładamy farsz ...

7. 

papryka konserwowa odmiany kapia 50 g

... i układamy na nim paseczki pokrojonej papryki konserwowej.

8. 

Roladę zawijamy, zapakowujemy do folii aluminiowej i na noc wkładamy do lodówki.

9. 

Przed podaniem folię usuwamy a roladę kroimy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się