PRZEPISY

Faszerowane jajka

Faszerowane jajka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Przepis na przygotowanie wyśmienitych faszerowanych jajek ze szynkowym i chrzanowym nadzieniem, idealne na wielkanocny poczęstunek albo na jakąkolwiek rodzinną uroczystość.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,masło,szynka wieprzowa,Słone przekąski,Wielkanoc,Bezglutenowe

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

chrzan w słoiku

1

3

łyżeczka

kcal

czarny pieprz mielony

¼

5

łyżeczki

kcal

czarny pieprz mielony

0

??

kcal

czosnek suszony

¼

5

łyżeczki

kcal

jajka kurze

6

528

sztuk

kcal

masło

100

734

gramów

kcal

ser topiony

100

260

gramów

kcal

sok z cytryny

0

??

kcal

sos tatarski

80

405

gramów

kcal

szynka wieprzowa

100

95

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

sól

¾

0

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

jajka kurze 6 sztuk

Jajka gotujemy na twardo ( około 8-10 minut gotowania), odstawiamy do wychłodnięcia i obieramy je. Przekrawamy je na połowę i wybieramy żółtka.

Jajka gotujemy na twardo ( około 8-10 minut...

2. Podstawa farszu

masło 100 gramów  ser topiony 100 gramów  sos tatarski 80 gramów  sól ¾ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Miękkie masło mieszamy z serkiem topionym, sosem tatarskim, solimy i pieprzymy. Jak mamy mniejsze jajka wystarczy 120g masła. Farsz rozdzielamy na dwie części.

Miękkie masło mieszamy z serkiem topionym, sosem...

3. Farsz z szynką

szynka wieprzowa 100 gramów  sól  czarny pieprz mielony  sok z cytryny

Szynkę mielimy, mieszamy z częścią farszu i doprawiamy sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu.

Szynkę mielimy, mieszamy z częścią farszu i...

4. Farsz z chrzanem

chrzan w słoiku 1 łyżeczka  czosnek suszony ¼ łyżeczki

Czosnek mieszamy z resztą farszu, który potem doprawiamy chrzanem.

Czosnek mieszamy z resztą farszu, który potem...

5. 

Białka napełniamy farszami za pomocą rękawa piekarniczego. Ozdabiamy natką pietruszki, szczypiorkiem, papryczką, szynką, po prostu według swojej fantazji.

Białka napełniamy farszami za pomocą rękawa...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się