swiatwemnie.pl

Nakładany Camembert z czosnkiem i cebulą

Nakładany Camembert z czosnkiem i cebulą

    

Delikatny kremowy ser - przysmak dla smakoszy.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

1. 

ser Camembert 540 gramów  cebula 200 gramów  czosnek 10 sztuk

Sześć kawałków Camembertu kroimy na trójkąty. Cebulę obieramy, kroimy na pół kółeczka i rozdzielamy. Czosnek obieramy.

2. 

sól ¼ łyżeczki  przyprawa do grilla ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  czosnek suszony ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Do miski wkładamy jedną trzecią cebuli na nią układamy połowę przygotowanego sera. Dodajemy trzy ząbki czosnku w całości i dwa rozgniecione. Posypujemy solą i przyprawami.

3. 

sól ¼ łyżeczki  przyprawa do grilla ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  oliwa 350 mililitrów  czosnek suszony ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Do miski wkładamy dwie trzecie cebuli i na nią układamy drugą połowę przygotowanego sera. Dodajemy trzy ząbki czosnku w całości i dwa rozgniecione. Posypujemy solą i przyprawami. Zakańczamy ostatnią częścią cebuli. Wszystko zalewamy olejem i delikatnie dociskamy aby się wszędzie olej dostał.

4. 

Nałożony ser zamykamy w pojemniczku i odkładamy do lodówki na kilka dni. Jeśli wytrzymamy przynajmniej 7 dni z niego nie podjadać :) będzie niezwykle smaczny. Podajemy z chlebem lub z innym świeżym pieczywem.

Smacznego!

cebula200gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek10sztuk
czosnek suszony1łyżeczka
mielona czerwona papryka2łyżeczki
oliwa350mililitrów
przyprawa do grilla½łyżeczki
ser Camembert540gramów
sól½łyżeczki

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się