swiatwemnie.pl

Nakładany Camembert z czosnkiem i cebulą

    

Delikatny kremowy ser - przysmak dla smakoszy.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

cebula200gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek10sztuk
czosnek suszony1łyżeczka
mielona czerwona papryka2łyżeczki
oliwa350mililitrów
przyprawa do grilla½łyżeczki
ser Camembert540gramów
sól½łyżeczki

1. 

ser Camembert 540 gramów  cebula 200 gramów  czosnek 10 sztuk

Sześć kawałków Camembertu kroimy na trójkąty. Cebulę obieramy, kroimy na pół kółeczka i rozdzielamy. Czosnek obieramy.

2. 

sól ¼ łyżeczki  przyprawa do grilla ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  czosnek suszony ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Do miski wkładamy jedną trzecią cebuli na nią układamy połowę przygotowanego sera. Dodajemy trzy ząbki czosnku w całości i dwa rozgniecione. Posypujemy solą i przyprawami.

3. 

sól ¼ łyżeczki  przyprawa do grilla ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  oliwa 350 mililitrów  czosnek suszony ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Do miski wkładamy dwie trzecie cebuli i na nią układamy drugą połowę przygotowanego sera. Dodajemy trzy ząbki czosnku w całości i dwa rozgniecione. Posypujemy solą i przyprawami. Zakańczamy ostatnią częścią cebuli. Wszystko zalewamy olejem i delikatnie dociskamy aby się wszędzie olej dostał.

4. 

Nałożony ser zamykamy w pojemniczku i odkładamy do lodówki na kilka dni. Jeśli wytrzymamy przynajmniej 7 dni z niego nie podjadać :) będzie niezwykle smaczny. Podajemy z chlebem lub z innym świeżym pieczywem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się