swiatwemnie.pl

Nakładane sery z gyros przyprawami

    

Sery wspaniałego smaku dzięki mieszance przypraw Gyros doskonałe jako przystawka, przekąska, ale i do zjedzenia tylko tak na śniadanie. Podajemy ze świeżym białym pieczywem.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

1. 

ser Camembert 125 gramów  ser pleśniowy typu Lazur 120 gramów  ser Gouda 200 gramów  ser Ementaler 150 gramów

Różne rodzaje serów kroimy na mniejsze kostki i trójkąty.

2. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  czosnek suszony ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Sery na deseczce mieszamy razem z przyprawami.

3. 

cebula 300 gramów

Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze ćwiartki.

4. 

W głębokiej misce zaczynamy układać na przemian warstwę rozebranej cebuli i warstwę serów. Powtarzamy procedurę dopóki nie zużyjemy wszystkie składniki.

5. 

oliwa  olej słonecznikowy  czosnek suszony ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki

Nałożone sery zalewamy równo olejami w stosunku 1:1, wierzch posypujemy ponownie przyprawami, wkładamy na kilka dni do lodówki. Po około 4-5 dniach możemy je konsumować.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się