PRZEPISY

Nakładane sery z gyros przyprawami

Nakładane sery z gyros przyprawami

Sery wspaniałego smaku dzięki mieszance przypraw Gyros doskonałe jako przystawka, przekąska, ale i do zjedzenia tylko tak na śniadanie. Podajemy ze świeżym białym pieczywem.

przepis,fotoprzepis,ser Camembert,ser pleśniowy typu Lazur,ser Gouda,ser Ementaler,cebula,Słone przekąski,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula300gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek suszony1łyżeczka
mielona czerwona papryka2.25łyżeczki
olej słonecznikowy-
oliwa-
ser Camembert125gramów
ser Ementaler150gramów
ser Gouda200gramów
ser pleśniowy typu Lazur120gramów

 

Przepis

1. 

ser Camembert 125 gramów  ser pleśniowy typu Lazur 120 gramów  ser Gouda 200 gramów  ser Ementaler 150 gramów

Różne rodzaje serów kroimy na mniejsze kostki i trójkąty.

2. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  czosnek suszony ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Sery na deseczce mieszamy razem z przyprawami.

3. 

cebula 300 gramów

Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze ćwiartki.

4. 

W głębokiej misce zaczynamy układać na przemian warstwę rozebranej cebuli i warstwę serów. Powtarzamy procedurę dopóki nie zużyjemy wszystkie składniki.

5. 

oliwa  olej słonecznikowy  czosnek suszony ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki

Nałożone sery zalewamy równo olejami w stosunku 1:1, wierzch posypujemy ponownie przyprawami, wkładamy na kilka dni do lodówki. Po około 4-5 dniach możemy je konsumować.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie