swiatwemnie.pl

Nakładane sery z gyros przyprawami

     

Sery wspaniałego smaku dzięki mieszance przypraw Gyros doskonałe jako przystawka, przekąska, ale i do zjedzenia tylko tak na śniadanie. Podajemy ze świeżym białym pieczywem.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

ser Camembert 125 g  ser pleśniowy typu Lazur 120 g  ser Gouda 200 g  ser Ementaler 150 g

Różne rodzaje serów kroimy na mniejsze kostki i trójkąty.

2. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  czosnek suszony ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Sery na deseczce mieszamy razem z przyprawami.

3. 

cebula 300 g

Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze ćwiartki.

4. 

W głębokiej misce zaczynamy układać na przemian warstwę rozebranej cebuli i warstwę serów. Powtarzamy procedurę dopóki nie zużyjemy wszystkie składniki.

5. 

oliwa  olej słonecznikowy  czosnek suszony ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki

Nałożone sery zalewamy równo olejami w stosunku 1:1, wierzch posypujemy ponownie przyprawami, wkładamy na kilka dni do lodówki. Po około 4-5 dniach możemy je konsumować.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się