Nakładane sery z gyros przyprawami

Sery wspaniałego smaku dzięki mieszance przypraw Gyros doskonałe jako przystawka, przekąska, ale i do zjedzenia tylko tak na śniadanie. Podajemy ze świeżym białym pieczywem.
przepis,fotoprzepis,ser Camembert,ser pleśniowy typu Lazur,ser Gouda,ser Ementaler,cebula,Słone przekąski,Bezglutenowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
cebula | 300 132 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czosnek suszony | 1 17 | łyżeczka kcal | |
mielona czerwona papryka | 2.25 36 | łyżeczki kcal | |
olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
oliwa | 0 ?? | kcal | |
ser Camembert | 125 362 | gramów kcal | |
ser Ementaler | 150 576 | gramów kcal | |
ser Gouda | 200 712 | gramów kcal | |
ser pleśniowy typu Lazur | 120 459 | gramów kcal |
Przepis
1.
ser Camembert 125 gramów • ser pleśniowy typu Lazur 120 gramów • ser Gouda 200 gramów • ser Ementaler 150 gramów
Różne rodzaje serów kroimy na mniejsze kostki i trójkąty.

2.
mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • czosnek suszony ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Sery na deseczce mieszamy razem z przyprawami.


4.
W głębokiej misce zaczynamy układać na przemian warstwę rozebranej cebuli i warstwę serów. Powtarzamy procedurę dopóki nie zużyjemy wszystkie składniki.

5.
oliwa • olej słonecznikowy • czosnek suszony ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki
Nałożone sery zalewamy równo olejami w stosunku 1:1, wierzch posypujemy ponownie przyprawami, wkładamy na kilka dni do lodówki. Po około 4-5 dniach możemy je konsumować.

Smacznego!