PRZEPISY

Gomasio - sól sezamowa

Gomasio - sól sezamowa

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Przepis na przyprawę pochodzącą z japońskiej tradycyjnej kuchni. Używa się jej przy doprawianiu ryżu, roślin strączkowych lub ryb.

przepis,fotoprzepis,ziarna sezamu,Słone przekąski,Kuchnia japońska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Słone przekąski

Kuchnia japońska

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

sól

4

0

gramy

kcal

ziarna sezamu

40

230

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

ziarna sezamu 40 gramów

Nasiona sezamu smażymy na sucho często mieszając na brązowy kolor.

Nasiona sezamu smażymy na sucho często...

2. 

sól 4 gramy

Ostudzone usmażone nasionka delikatnie miksujemy z solą.

Ostudzone usmażone nasionka delikatnie miksujemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się