PRZEPISY

Gomasio - sól sezamowa

Gomasio - sól sezamowa

Przepis na przyprawę pochodzącą z japońskiej tradycyjnej kuchni. Używa się jej przy doprawianiu ryżu, roślin strączkowych lub ryb.

przepis,fotoprzepis,ziarna sezamu,Słone przekąski,Kuchnia japońska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Słone przekąski

Kuchnia japońska

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

sól4gramy
ziarna sezamu40gramów

 

Przepis

1. 

ziarna sezamu 40 gramów

Nasiona sezamu smażymy na sucho często mieszając na brązowy kolor.

2. 

sól 4 gramy

Ostudzone usmażone nasionka delikatnie miksujemy z solą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie