PRZEPISY

Utopence na szybko

Utopence na szybko

Ulubiony pokarm z czeskiej ziemnej kuchni. Podajemy z chlebem i kuflem dobrze schłodzonego piwa.

przepis,fotoprzepis,cebula,serdelki,Słone przekąski,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula250gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
ketchup6łyżek
mielona czerwona papryka2łyżeczki
musztarda stołowa4łyżki
ocet4łyżki
serdelki350gramów
sos Worcestershire6łyżek
sól½łyżeczki
woda12łyżek

 

Przepis

1. 

cebula 250 gramów  serdelki 350 gramów

Cebulę obieramy i kroimy na pół kółeczka. Serdelki obieramy, wzdłuż przekrawamy i na końcach delikatnie nacinamy.

2. 

woda 12 łyżek  ocet 4 łyżki  musztarda stołowa 4 łyżki  ketchup 6 łyżek  sos Worcestershire 6 łyżek  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Z wody, octu, musztardy, keczupu, sosu Worcestershire, soli, pieprzu i papryki gotujemy zalewę.

3. 

Do słoika o objętości około 1 litra, albo do dwóch mniejszych, na przemian układamy serdelki i cebulę. Zawartość delikatnie dociskamy.

4. 

Cebulę i serdelki zalewamy w słoiku ostudzoną zalewą, zamykamy i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień możemy konsumować.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się