PRZEPISY

Spaghetti z brokułowym sosem

Spaghetti z brokułowym sosem

Spaghetti z doskonałym brokułowo - serowym sosem.

przepis,fotoprzepis,makaron - spaghetti,brokuły,Makarony

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

brokuły400gramów
makaron - spaghetti250gramów
masło50gramów
mielona gałka muszkatołowa-
mleko tłuste 3,5%200mililitrów
mąka chlebowa pszenna T7501łyżka
ser topiony100gramów
sól-
sól½łyżeczki
sól warzywna Natur-
woda-
woda400mililitrów

 

Przepis

1. 

makaron - spaghetti 250 gramów  sól  woda  masło 50 gramów

Spaghetti gotujemy w słonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do nich masło. Delikatnie mieszamy i zostawiamy w garnku pod pokrywką.

2. 

brokuły 400 gramów  sól ½ łyżeczki  woda 400 mililitrów

Brokuła rozdzielamy na różyczki i gotujemy w średnio słonej i w małej ilości wody do miękkości (brokuły nie muszą być całe pod wodą).

3. 

ser topiony 100 gramów

Ugotowane brokuły miksujemy blenderem i stawiamy na kuchence. Na średnim ogniu dodajemy do nich ser i mieszamy.

4. 

mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka  mielona gałka muszkatołowa  sól warzywna Natur

W mleku mieszamy mąkę i zawiesinę wlewamy do wrzących brokułów. Zagotowujemy, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, dosalamy przyprawą warzywną.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się