Spaghetti z brokułowym sosem
Spaghetti z doskonałym brokułowo - serowym sosem.
przepis,fotoprzepis,makaron - spaghetti,brokuły,Makarony,Sezonowe przepisy
Makarony
Składniki
Składniki
brokuły | 400 | gramów | |
makaron - spaghetti | 250 | gramów | |
masło | 50 | gramów | |
mielona gałka muszkatołowa | - | ||
mleko tłuste 3,5% | 200 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 1 | łyżka | |
ser topiony | 100 | gramów | |
sól | - | ||
sól | ½ | łyżeczki | |
sól warzywna Natur | - | ||
woda | - | ||
woda | 400 | mililitrów |
Przepis
1.
makaron - spaghetti 250 gramów • sól • woda • masło 50 gramów
Spaghetti gotujemy w słonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do nich masło. Delikatnie mieszamy i zostawiamy w garnku pod pokrywką.

2.
brokuły 400 gramów • sól ½ łyżeczki • woda 400 mililitrów
Brokuła rozdzielamy na różyczki i gotujemy w średnio słonej i w małej ilości wody do miękkości (brokuły nie muszą być całe pod wodą).

3.
ser topiony 100 gramów
Ugotowane brokuły miksujemy blenderem i stawiamy na kuchence. Na średnim ogniu dodajemy do nich ser i mieszamy.

4.
mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 1 łyżka • mielona gałka muszkatołowa • sól warzywna Natur
W mleku mieszamy mąkę i zawiesinę wlewamy do wrzących brokułów. Zagotowujemy, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, dosalamy przyprawą warzywną.

Smacznego!