PRZEPISY

Smażone tofu w sezamowo-paprykowej panierce

Smażone tofu w sezamowo-paprykowej panierce

Prosto przygotowane danie z białego sera tofu.

przepis,fotoprzepis,ser biały tofu,ziarna sezamu,mielona czerwona papryka,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bułka tarta70gramów
jajka kurze2sztuki
mielona czerwona papryka1łyżka
mąka chlebowa pszenna T75070gramów
olej słonecznikowy100mililitrów
ser biały tofu360gramów
sól-
ziarna sezamu20gramów

 

Przepis

1. Tofu przekrawamy

ser biały tofu 360 gramów

Tofu przekrawamy wzdłuż na dwie połowy, każdą połowę na trójkąty.

2. Obtaczamy w potrójnej panierce

mąka chlebowa pszenna T750 70 gramów  jajka kurze 2 sztuki  sól  bułka tarta 70 gramów  ziarna sezamu 20 gramów  mielona czerwona papryka 1 łyżka

Przygotowujemy sobie potrójną panierkę: mąka, posolone jajka, bułka tarta wymieszana z ziarnkami sezamu i czerwoną papryką. W tej mieszance tofu panierujemy.

3. Smażymy

olej słonecznikowy 100 mililitrów

Trójkąty tofu z obydwóch stron krótko smażymy na oleju na patelni.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie