swiatwemnie.pl

Smażone pieczarki

     

Proste smażone pieczarki w potrójnej panierce. Podajemy z ziemniakami i sosem tatarskim.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

pieczarki 500 g  mąka chlebowa pszenna T750  jajka kurze 2 sztuki  sól ¼ łyżeczki  bułka tarta

Pieczarki oczyszczamy. Obtaczamy je w mące, w roztrzepanym jajku z solą i w bułce tartej.

2. 

olej do frytek

Panierowane pieczarki kładziemy na gorący olej ...

3. 

... i ze wszystkich stron je smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu kładziemy je na papierowym kuchennym ręczniczku by wyciekł zbyteczny nadmiar oleju.

4. 

ziemniaki 600 g  woda  sól

Ziemniaki obieramy i gotujemy w słonej wodzie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się