Smażone pieczarki

Proste smażone pieczarki w potrójnej panierce. Podajemy z ziemniakami i sosem tatarskim.
przepis,fotoprzepis,pieczarki,Dania wegetariańskie,,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
| bułka tarta | 0 ?? | kcal | |
| jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
| olej do frytek | 0 ?? | kcal | |
| pieczarki | 500 80 | gramów kcal | |
| sól | ¼ 0 | łyżeczki kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal | |
| woda | 0 ?? | kcal | |
| ziemniaki | 600 552 | gramów kcal |
Przepis
1.
pieczarki 500 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze 2 sztuki • sól ¼ łyżeczki • bułka tarta
Pieczarki oczyszczamy. Obtaczamy je w mące, w roztrzepanym jajku z solą i w bułce tartej.


3.
... i ze wszystkich stron je smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu kładziemy je na papierowym kuchennym ręczniczku by wyciekł zbyteczny nadmiar oleju.

Smacznego!
























