Smażone pieczarki
Proste smażone pieczarki w potrójnej panierce. Podajemy z ziemniakami i sosem tatarskim.
przepis,fotoprzepis,pieczarki,Dania wegetariańskie,,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bułka tarta | - | ||
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
olej do frytek | - | ||
pieczarki | 500 | gramów | |
sól | ¼ | łyżeczki | |
sól | - | ||
woda | - | ||
ziemniaki | 600 | gramów |
Przepis
1.
pieczarki 500 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 • jajka kurze 2 sztuki • sól ¼ łyżeczki • bułka tarta
Pieczarki oczyszczamy. Obtaczamy je w mące, w roztrzepanym jajku z solą i w bułce tartej.
3.
... i ze wszystkich stron je smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu kładziemy je na papierowym kuchennym ręczniczku by wyciekł zbyteczny nadmiar oleju.
Smacznego!