PRZEPISY

Smażona pieczeń

Smażona pieczeń

Szybka prosta kolacja. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i sosem tatarskim.

przepis,fotoprzepis,pieczeń bawarska,Wieprzowina,

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Kategorie

Wieprzowina  

 

Składniki

Składniki

bułka tarta6łyżek
jajka kurze2sztuki
masło1łyżka
mąka chlebowa pszenna T7504łyżki
olej słonecznikowy-
pieczeń bawarska500gramów
szczypiorek1łyżka
sól-
woda-
ziemniaki600gramów

 

Przepis

1. 

pieczeń bawarska 500 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 4 łyżki  jajka kurze 2 sztuki  bułka tarta 6 łyżek

Pieczeń kroimy na plasterki 1 cm grubości. Każdy plasterek panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

2. 

ziemniaki 600 gramów  woda  sól  olej słonecznikowy

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w słonej wodzie. 5 minut przed dogotowaniem ziemniaków zaczynamy pieczeń w gorącym oleju szybko, z obydwóch stron, na złoty kolor smażyć.

3. 

szczypiorek 1 łyżka  masło 1 łyżka

Usmażoną pieczeń wyciągamy z patelni na kuchenny papierowy ręczniczek aby usunąć resztki oleju. Ugotowane ziemniaki odcedzamy, dodajemy do nich nasiekany świeży szczypiorek i masło - delikatnie mieszamy. Możemy podawać.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie