swiatwemnie.pl

Szparagi z salami

     

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

Cukier kryształ1łyżka
Ocetl
Ser ementaler70gramów
Ser pecorino15gramów
Suche salami100gramów
Szparagi białe9sztuk
Sól1łyżeczka
Woda800mililitrów

1. 

szparagi białe 9 sztuk

Szparagi oczyszczamy, końce (około 1,5 cm) odcinamy.

2. 

woda 800 ml  cukier kryształ 1 łyżka  sól 1 łyżeczka  ocet

Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy do niej cukier, sól i troszkę octu. Gdy woda wrze, wkładamy do niej szparagi, gotujemy 5 minut. Po pięciu minutach szparagi wyciągamy na chłodne miejsce.

3. 

suche salami 100 g  ser Ementaler 70 g

Trzy kółeczka salami kładziemy na siebie, tak aby pokrywały się tylko częściowo. Posypujemy startym serem, kładziemy na nich szparagi.

4. 

ser Pecorino 15 g

Szparagi zawijamy salami, kładziemy je na brytfannę z gotowanymi ziemniakami, posypujemy startym serem. Wkładamy do piekarnika i 5 minut zapiekamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się