Szparagi z salami

przepis,fotoprzepis,szparagi białe,suche salami,Wieprzowina,,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Wieprzowina
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 1 61 | łyżka kcal | |
ocet | 0 ?? | kcal | |
ser Ementaler | 70 269 | gramów kcal | |
ser Pecorino | 15 59 | gramów kcal | |
suche salami | 100 430 | gramów kcal | |
szparagi białe | 9 ?? | sztuk kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 800 0 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
woda 800 mililitrów • cukier kryształ 1 łyżka • sól 1 łyżeczka • ocet
Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy do niej cukier, sól i troszkę octu. Gdy woda wrze, wkładamy do niej szparagi, gotujemy 5 minut. Po pięciu minutach szparagi wyciągamy na chłodne miejsce.

3.
suche salami 100 gramów • ser Ementaler 70 gramów
Trzy kółeczka salami kładziemy na siebie, tak aby pokrywały się tylko częściowo. Posypujemy startym serem, kładziemy na nich szparagi.

4.
ser Pecorino 15 gramów
Szparagi zawijamy salami, kładziemy je na brytfannę z gotowanymi ziemniakami, posypujemy startym serem. Wkładamy do piekarnika i 5 minut zapiekamy.

Smacznego!