swiatwemnie.pl

Szparagi z salami

     

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

 

cukier kryształ1łyżka
ocet0
ser Ementaler70gramów
ser Pecorino15gramów
suche salami100gramów
szparagi białe9sztuk
sól1łyżeczka
woda800mililitrów

1. 

szparagi białe 9 sztuk

Szparagi oczyszczamy, końce (około 1,5 cm) odcinamy.

2. 

woda 800 mililitrów  cukier kryształ 1 łyżka  sól 1 łyżeczka  ocet

Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy do niej cukier, sól i troszkę octu. Gdy woda wrze, wkładamy do niej szparagi, gotujemy 5 minut. Po pięciu minutach szparagi wyciągamy na chłodne miejsce.

3. 

suche salami 100 gramów  ser Ementaler 70 gramów

Trzy kółeczka salami kładziemy na siebie, tak aby pokrywały się tylko częściowo. Posypujemy startym serem, kładziemy na nich szparagi.

4. 

ser Pecorino 15 gramów

Szparagi zawijamy salami, kładziemy je na brytfannę z gotowanymi ziemniakami, posypujemy startym serem. Wkładamy do piekarnika i 5 minut zapiekamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się