Szparagi z salami
przepis,fotoprzepis,szparagi białe,suche salami,Wieprzowina,,Bezglutenowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 1 | łyżka | |
ocet | - | ||
ser Ementaler | 70 | gramów | |
ser Pecorino | 15 | gramów | |
suche salami | 100 | gramów | |
szparagi białe | 9 | sztuk | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 800 | mililitrów |
Przepis
2.
woda 800 mililitrów • cukier kryształ 1 łyżka • sól 1 łyżeczka • ocet
Wodę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy do niej cukier, sól i troszkę octu. Gdy woda wrze, wkładamy do niej szparagi, gotujemy 5 minut. Po pięciu minutach szparagi wyciągamy na chłodne miejsce.
3.
suche salami 100 gramów • ser Ementaler 70 gramów
Trzy kółeczka salami kładziemy na siebie, tak aby pokrywały się tylko częściowo. Posypujemy startym serem, kładziemy na nich szparagi.
4.
ser Pecorino 15 gramów
Szparagi zawijamy salami, kładziemy je na brytfannę z gotowanymi ziemniakami, posypujemy startym serem. Wkładamy do piekarnika i 5 minut zapiekamy.
Smacznego!