Słodkie winne ciasteczka

Drobne bożonarodzeniowe ciasteczka z ciasta bez cukru, ale w cukrze obtaczane.
przepis,fotoprzepis,wino białe półsłodkie ,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier puder | 0 ?? | kcal | |
masło | 125 918 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 175 608 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | szczypta kcal | |
wino białe półsłodkie | 50 45 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 175 gramów • masło 125 gramów • wino białe półsłodkie 50 mililitrów • sól 1 szczypta
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojone masło, wlewamy wino i dodajemy szczyptę soli.

2.
Wyrabiamy ciasto.

3.
Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na noc do lodówki.

4.
Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 0,5 cm i wykrawamy drobne kształty (średnica okrągłej foremki jest 3 cm).

5.
Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6.
Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C.


8.
Przechowujemy w zamykanym pudełeczku, aby nie wyschły.

Smacznego!