PRZEPISY

Słodkie winne ciasteczka

Słodkie winne ciasteczka

Drobne bożonarodzeniowe ciasteczka z ciasta bez cukru, ale w cukrze obtaczane.

przepis,fotoprzepis,wino białe półsłodkie ,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

60

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier puder-
masło125gramów
mąka chlebowa pszenna T750175gramów
sól1szczypta
wino białe półsłodkie 50mililitrów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 175 gramów  masło 125 gramów  wino białe półsłodkie  50 mililitrów  sól 1 szczypta

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojone masło, wlewamy wino i dodajemy szczyptę soli.

2. 

Wyrabiamy ciasto.

3. 

Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na noc do lodówki.

4. 

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 0,5 cm i wykrawamy drobne kształty (średnica okrągłej foremki jest 3 cm).

5. 

Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6. 

Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. 

cukier puder

Upieczone obtaczamy w przesianym cukrze pudrze.

8. 

Przechowujemy w zamykanym pudełeczku, aby nie wyschły.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie