PRZEPISY

Budyniowe rogaliki

Budyniowe rogaliki

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Szybki i prosty przepis na kruche waniliowe rogaliki obtoczone w cukrze.

przepis,fotoprzepis,masło,cukier puder,budyń waniliowy w proszku,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

60

Masa porcji

17 g

Energia porcji

74 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku

100

355

gramów

kcal

cukier puder

250

970

gramów

kcal

masło

200

1468

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

400

1388

gramów

kcal

żółtko jajka

4

228

sztuki

kcal

 

Przepis

1. 

masło 200 gramów  cukier puder 200 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy...

2. 

żółtko jajka 4 sztuki

Dodajemy żółtka.

Dodajemy żółtka....

3. 

budyń waniliowy w proszku 100 gramów

Dodajemy przesiany budyń w proszku.

Dodajemy przesiany budyń w proszku....

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 400 gramów

Stopniowo dodajemy przesianą mąkę i wyrabiamy ciasto.

Stopniowo dodajemy przesianą mąkę i wyrabiamy...

5. 

Z ciasta formujemy małe rogaliki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Z ciasta formujemy małe rogaliki i układamy je...

6. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C....

7. 

cukier puder 50 gramów

Po upieczeniu póki są ciepłe obtaczamy w cukrze.

Po upieczeniu póki są ciepłe obtaczamy w...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się