Budyniowe rogaliki

Szybki i prosty przepis na kruche waniliowe rogaliki obtoczone w cukrze.
przepis,fotoprzepis,masło,cukier puder,budyń waniliowy w proszku,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Pichcił
Ilość porcji
60
Masa porcji
17 g
Energia porcji
74 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
budyń waniliowy w proszku | 100 355 | gramów kcal | |
cukier puder | 250 970 | gramów kcal | |
masło | 200 1468 | gramów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 400 1388 | gramów kcal | |
żółtko jajka | 4 228 | sztuki kcal |
Przepis
1.
masło 200 gramów • cukier puder 200 gramów
Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.




5.
Z ciasta formujemy małe rogaliki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.


Smacznego!