swiatwemnie.pl

Budyniowe rogaliki

     

Szybki i prosty przepis na kruche waniliowe rogaliki obtoczone w cukrze.

Pichcił

Ilość porcji

60

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

masło 200 g  cukier puder 200 g

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

2. 

żółtko jajka 4 sztuki

Dodajemy żółtka.

3. 

budyń waniliowy w proszku 100 g

Dodajemy przesiany budyń w proszku.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 400 g

Stopniowo dodajemy przesianą mąkę i wyrabiamy ciasto.

5. 

Z ciasta formujemy małe rogaliki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. 

cukier puder 50 g

Po upieczeniu póki są ciepłe obtaczamy w cukrze.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się