PRZEPISY

Budyniowe rogaliki

Budyniowe rogaliki

Szybki i prosty przepis na kruche waniliowe rogaliki obtoczone w cukrze.

przepis,fotoprzepis,masło,cukier puder,budyń waniliowy w proszku,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

60

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku100gramów
cukier puder250gramów
masło200gramów
mąka chlebowa pszenna T750400gramów
żółtko jajka4sztuki

 

Przepis

1. 

masło 200 gramów  cukier puder 200 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

2. 

żółtko jajka 4 sztuki

Dodajemy żółtka.

3. 

budyń waniliowy w proszku 100 gramów

Dodajemy przesiany budyń w proszku.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 400 gramów

Stopniowo dodajemy przesianą mąkę i wyrabiamy ciasto.

5. 

Z ciasta formujemy małe rogaliki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6. 

Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.

7. 

cukier puder 50 gramów

Po upieczeniu póki są ciepłe obtaczamy w cukrze.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie