swiatwemnie.pl

Kakaowe kuleczki

    

Przepis na przygotowanie kruchych wytrzymałych kuleczek o smaku kakaa i kandyzowanych czereśni.

Pichcił

Ilość porcji

25

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

 

brandy20mililitrów
cukier puder60gramów
kakao proszek2łyżki
kandyzowane czereśnie40gramów
kandyzowane czereśnie-
masło120gramów
migdały mielone100gramów
mąka chlebowa pszenna T750110gramów
sól1szczypta

1. 

masło 120 gramów  cukier puder 60 gramów

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 110 gramów  kakao proszek 2 łyżki  sól 1 szczypta  migdały mielone 100 gramów

Przesiewamy mąkę z kakaem w proszku i mieszamy razem z mielonymi migdałami.

3. 

kandyzowane czereśnie 40 gramów

Kandyzowane czereśnie kroimy na drobne kawałeczki.

4. 

brandy 20 mililitrów

Ze wszystkich przygotowanych składników i odrobiny alkoholu wyrabiamy zwarte ciasto.

5. 

kandyzowane czereśnie

Z ciasta wytwarzamy w dłoniach kuleczki. Do niektórych wciskamy połówki kandyzowanych czereśni.

6. 

Pieczemy 16 minut-y w temperaturze 160 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się