swiatwemnie.pl

Kakaowe kuleczki

Przepis na przygotowanie kruchych wytrzymałych kuleczek o smaku kakaa i kandyzowanych czereśni.

 

Ilość porcji: 25

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Brandy20mililitrów
Cukier puder60gramów
Kakao proszek2łyżki
Kandyzowane czereśnie40gramów
Kandyzowane czereśnie
Masło120gramów
Migdały mielone100gramów
Mąka chlebowa pszenna t750110gramów
Sól1szczypta

1. 

masło 120 g  cukier puder 60 g

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 110 g  kakao proszek 2 łyżki  sól 1 szczypta  migdały mielone 100 g

Przesiewamy mąkę z kakaem w proszku i mieszamy razem z mielonymi migdałami.

3. 

kandyzowane czereśnie 40 g

Kandyzowane czereśnie kroimy na drobne kawałeczki.

4. 

brandy 20 ml

Ze wszystkich przygotowanych składników i odrobiny alkoholu wyrabiamy zwarte ciasto.

5. 

kandyzowane czereśnie

Z ciasta wytwarzamy w dłoniach kuleczki. Do niektórych wciskamy połówki kandyzowanych czereśni.

6. 

Pieczemy 16 minut-y w temperaturze 160 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się