swiatwemnie.pl

Kakaowe kuleczki

     

Przepis na przygotowanie kruchych wytrzymałych kuleczek o smaku kakaa i kandyzowanych czereśni.

Pichcił

Ilość porcji

25

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

 

Brandy20mililitrów
Cukier puder60gramów
Kakao proszek2łyżki
Kandyzowane czereśnie40gramów
Kandyzowane czereśnie
Masło120gramów
Migdały mielone100gramów
Mąka chlebowa pszenna t750110gramów
Sól1szczypta

1. 

masło 120 g  cukier puder 60 g

Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 110 g  kakao proszek 2 łyżki  sól 1 szczypta  migdały mielone 100 g

Przesiewamy mąkę z kakaem w proszku i mieszamy razem z mielonymi migdałami.

3. 

kandyzowane czereśnie 40 g

Kandyzowane czereśnie kroimy na drobne kawałeczki.

4. 

brandy 20 ml

Ze wszystkich przygotowanych składników i odrobiny alkoholu wyrabiamy zwarte ciasto.

5. 

kandyzowane czereśnie

Z ciasta wytwarzamy w dłoniach kuleczki. Do niektórych wciskamy połówki kandyzowanych czereśni.

6. 

Pieczemy 16 minut-y w temperaturze 160 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się