PRZEPISY

Kardamonowe indyjskie ciasteczka

Kardamonowe indyjskie ciasteczka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Polecamy jeden z przepisów na delikatne, kruche i smaczne ciasteczka Nankatai, które się bardzo chętnie piecze podczas różnych świąt w Indii, nie wyłączając świąt Bożego Narodzenia.

przepis,fotoprzepis,mielony kardamon,słodkie migdały,Ciasteczka,Kuchnia indyjska,Boże Narodzenie,Wegetariańskie przepisy

Ciasteczka

Kuchnia indyjska

Pichcił

Ilość porcji

35

Czas przygotowania

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cukier trzcinowy

75

297

gramów

kcal

kasza manna

25

91

gramów

kcal

masło

160

1175

gramów

kcal

mielona gałka muszkatołowa

½

14

łyżeczki

kcal

mielony kardamon

1

19

łyżeczka

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

150

521

gramów

kcal

mąka pełnoziarnista

100

335

gramów

kcal

mąka z ciecierzycy

25

97

gramów

kcal

soda oczyszczona

½

0

łyżeczki

kcal

słodkie migdały

0

??

kcal

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 150 gramów  mąka pełnoziarnista 100 gramów  mąka z ciecierzycy 25 gramów  kasza manna 25 gramów  soda oczyszczona ½ łyżeczki  cukier trzcinowy 75 gramów  mielony kardamon 1 łyżeczka  mielona gałka muszkatołowa ½ łyżeczki  masło 160 gramów

Do miski wsypujemy mąki, sodę oczyszczoną, cukier, przyprawy i pokrojone miękkie masło.

Do miski wsypujemy mąki, sodę oczyszczoną,...

2. 

Wyrabiamy ciasto i odstawiamy je na bok na pół godziny w temperaturze pokojowej.

Wyrabiamy ciasto i odstawiamy je na bok na pół...

3. 

słodkie migdały

Ciasto ugniatamy i wytwarzamy z niego kuleczki do których wciskamy migdały albo pistacje.

Ciasto ugniatamy i wytwarzamy z niego kuleczki do...

4. 

Pieczemy w temperaturze 180° 15 minut. Po upieczeniu dokładnie ostudzamy. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Pieczemy w temperaturze 180° 15 minut. Po...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się