PRZEPISY

Sernik

Sernik

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Przepis na przygotowanie, obecnie światowej sławy sernik.

przepis,fotoprzepis,herbatniki maślane,jajka kurze,mascarpone,Delikatny chudy twaróg,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

8

Masa porcji

139 g

Energia porcji

438 kcal

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

Delikatny chudy twaróg

250

225

gramów

kcal

budyń waniliowy w proszku

2

107

łyżki

kcal

cukier kryształ

140

563

gramów

kcal

cukier waniliowy

36

130

gramów

kcal

herbatniki maślane

140

686

gramów

kcal

jajka kurze

3

264

sztuki

kcal

mascarpone

250

968

gramów

kcal

masło

75

551

gramów

kcal

skórka z cytryny

1

4

łyżeczka

kcal

sok z cytryny

1

4

łyżka

kcal

sól

1

0

szczypta

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie spodu

herbatniki maślane 140 gramów

Herbatniki rozdrabniamy w kuchennym robocie lub za pomocą wałka do ciasta.

Herbatniki rozdrabniamy w kuchennym robocie lub za...

2. 

masło 75 gramów

Wymieszamy z miękkim masłem.

Wymieszamy z miękkim masłem....

3. 

Mieszamy na jednolitą masę, którą dociśniemy na dno formy wysmarowanej masłem ( średnica około 20cm ).

Mieszamy na jednolitą masę, którą dociśniemy...

4. Przygotowanie nadzienia

jajka kurze 3 sztuki  mascarpone 250 gramów  Delikatny chudy twaróg 250 gramów  cukier kryształ 140 gramów  cukier waniliowy 36 gramów  skórka z cytryny 1 łyżeczka  sok z cytryny 1 łyżka  sól 1 szczypta  budyń waniliowy w proszku 2 łyżki

Do większej miski dajemy jajka, ser mascarpone, miękki twaróg, cukier, sok z cytryny i skórkę, sól i budyń.

Do większej miski dajemy jajka, ser mascarpone,...

5. 

Przemieszamy.

Przemieszamy....

6. 

Nadzienie wlewamy do formy na herbatnikowy spód.

Nadzienie wlewamy do formy na herbatnikowy spód....

7. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut na najwyższym poziomie, potem zniżamy temperaturę do minimum i dopiekamy 50 - 60 minut. Po dopieczeniu sernik będzie się wydawał półpłynny ale jednak po ochłodzeniu stężeje. Odstawiamy do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, następnie umieszczamy w lodówce i zostawiamy do następnego dnia. W ten sposób zapobiegniemy popękaniu a sernik będzie się dało pokroić.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut na...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się