swiatwemnie.pl

Karmelowy sernik bez pieczenia

Karmelowy sernik bez pieczenia

    

Szybko przygotowane ciasto dla wszystkich łakomczuchów.

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:  Ciasta kremowe  

 

1. 

herbatniki maślane 140 gramów

Rozkruszamy herbatniki.

2. 

masło 50 gramów

Masło roztapiamy i dodajemy do herbatników.

3. 

twaróg mielony 500 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

Twaróg mieszamy razem ze śmietaną.

4. 

biała czekolada 300 gramów

Czekoladę roztapiamy nad parą.

5. 

Odstawiamy na chwilę do przestudzenia i dodajemy do twarogowego kremu.

6. 

Herbatnikowe ciasto ugniatamy na spodzie tortowej formy, przykrywamy kremem.

7. 

cukier kryształ 70 gramów

W garnku karmelizujemy cukier.

8. 

śmietana do ubijania (30-33%) 80 mililitrów

Do karmelu dodajemy śmietanę. Jeśli wytworzą nam się karmelowe grudki to je powolnym gotowaniem rozpuszczamy.

9. 

masło 20 gramów

Na koniec dodajemy masło, które roztapiamy.

10. 

migdały płatki 20 gramów

Płatki migdałów prażymy na patelni.

11. 

Wierzch polewamy karmelową polewą i posypujemy uprażonymi płatkami migdałów. Wkładamy do lodówki na co najmniej 4 godziny.

Smacznego!

biała czekolada300gramów
cukier kryształ70gramów
herbatniki maślane140gramów
masło70gramów
migdały płatki20gramów
twaróg mielony500gramów
śmietana do ubijania (30-33%)330mililitrów

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się