Karmelowy sernik bez pieczenia
![Karmelowy sernik bez pieczenia](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002151/img_pl_4x3/karmelowy-sernik-bez-pieczenia_00180.jpg)
Szybko przygotowane ciasto dla wszystkich łakomczuchów.
przepis,fotoprzepis,herbatniki maślane,twaróg mielony,migdały płatki,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
biała czekolada | 300 | gramów | |
cukier kryształ | 70 | gramów | |
herbatniki maślane | 140 | gramów | |
masło | 70 | gramów | |
migdały płatki | 20 | gramów | |
twaróg mielony | 500 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 330 | mililitrów |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002151/small/IMG_3102.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002151/small/IMG_3105.jpg)
3.
twaróg mielony 500 gramów • śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów
Twaróg mieszamy razem ze śmietaną.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002151/small/IMG_3108.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002151/small/IMG_3170.jpg)
5.
Odstawiamy na chwilę do przestudzenia i dodajemy do twarogowego kremu.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002151/small/IMG_3116.jpg)
6.
Herbatnikowe ciasto ugniatamy na spodzie tortowej formy, przykrywamy kremem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002151/small/IMG_3117.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002151/small/IMG_3175.jpg)
8.
śmietana do ubijania (30-33%) 80 mililitrów
Do karmelu dodajemy śmietanę. Jeśli wytworzą nam się karmelowe grudki to je powolnym gotowaniem rozpuszczamy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002151/small/IMG_3178.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002151/small/IMG_3181.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002151/small/IMG_3183.jpg)
11.
Wierzch polewamy karmelową polewą i posypujemy uprażonymi płatkami migdałów. Wkładamy do lodówki na co najmniej 4 godziny.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002151/small/IMG_3186.jpg)
Smacznego!