PRZEPISY

Sernik z Nutellą

Sernik z Nutellą

Na świecie coraz bardziej popularny sernik z dodatkiem czekoladowo orzechowego kremu.

przepis,fotoprzepis,mascarpone,krem czekoladowo-orzechowy,krem czekoladowo-orzechowy,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

1 h. 15 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

budyń waniliowy w proszku1łyżka
cukier kryształ70gramów
cukier waniliowy1opakowanie
herbatniki maślane150gramów
jajka kurze2sztuki
kakao proszek1łyżka
krem czekoladowo-orzechowy275gramów
mascarpone250gramów
masło90gramów
masło1łyżka
miękki twaróg250gramów
śmietana do ubijania (30-33%)100mililitrów

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

herbatniki maślane 150 gramów

Herbatniki miażdżymy w maszynce lub wałkiem do ciasta.

2. 

masło 90 gramów  kakao proszek 1 łyżka

Dodajemy masło i kakao. Wszystko razem mieszamy.

3. 

Masę herbatnikową wciskamy do okrągłej formy, również na boki formy.

4. Przygotowanie nadzienia

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ 70 gramów

Najpierw mieszamy jajka z cukrem.

5. 

miękki twaróg 250 gramów  mascarpone 250 gramów  budyń waniliowy w proszku 1 łyżka  cukier waniliowy 1 opakowanie  krem czekoladowo-orzechowy 175 gramów

Dodajemy twaróg, mascarpone i budyń w proszku. Wszystko mieszamy a potem rozdzielamy na dwie części. Do pierwszej dodajemy cukier waniliowy a do drugiej części dodajemy Nutellę.

6. 

Na ciasto wylewamy najpierw białą waniliową część twarogowego kremu a potem część z Nutellą. Powierzchnię wygładzamy.

7. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 °C około 40 minut. Zostawiamy do wystygnięcia.

8. Przygotowanie polewy

krem czekoladowo-orzechowy 100 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów  masło 1 łyżka

Podgrzewamy Nutellę z masłem i ze śmietaną, mieszamy.

9. 

W ten sposób przygotowaną polewą polewamy gotowe ciasto.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie