Sałatka ćwikłowa z kozim serem

W okresie zimowym nasze ciało ucieszy się ze zdrowej sałatki z ćwikłą i kozim serem.
przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,kozi ser,Sałatki warzywne,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Składniki
Składniki
burak ćwikłowy | 300 144 | gramów kcal | |
kozi ser | 100 268 | gramów kcal | |
oliwa | 0 ?? | kcal | |
sałata endive | 150 26 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
burak ćwikłowy 300 gramów
Ćwikłę obieramy i gotujemy do miękkości w wrzącej wodzie około 55 minut.

2.
Kroimy ją najpierw na kółeczka a potem na mniejsze kostki.

3.
sałata endive 150 gramów • sól • kozi ser 100 gramów • oliwa
Do miski sałatkowej wkładamy liście sałaty lodowej. Dodajemy kostki ćwikły i na kostki pokrojony kozi ser. Możemy lekko posolić i do smaku polać oliwą.
Smacznego!