swiatwemnie.pl

Sałatka ćwikłowa z kozim serem

     

W okresie zimowym nasze ciało ucieszy się ze zdrowej sałatki z ćwikłą i kozim serem.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

Burak ćwikłowy300gramów
Kozi ser100gramów
Oliwa
Sałata włoska150gramów
Sól

1. 

burak ćwikłowy 300 g

Ćwikłę obieramy i gotujemy do miękkości w wrzącej wodzie około 55 minut.

2. 

Kroimy ją najpierw na kółeczka a potem na mniejsze kostki.

3. 

sałata włoska 150 g  sól  kozi ser 100 g  oliwa

Do miski sałatkowej wkładamy liście sałaty lodowej. Dodajemy kostki ćwikły i na kostki pokrojony kozi ser. Możemy lekko posolić i do smaku polać oliwą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się