PRZEPISY

Polna sałatka z ćwikłą i orzechami

Polna sałatka z ćwikłą i orzechami

Zdrowa sałatka z chrupiącymi orzechami. Podajemy jako dodatek, samodzielną dietetyczną kolację. Liczba porcji zależy od sposobu podawania.

przepis,fotoprzepis,burak ćwikłowy,sałata polna (Roszponka),Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Stewia - proszek-
burak ćwikłowy350gramów
cytryna-
orzechowy olej-
orzechy włoskie-
sałata polna (Roszponka)100gramów

 

Przepis

1. 

burak ćwikłowy 350 gramów

Ćwikłę myjemy i gotujemy w wodzie do miękkości. Długość gotowania zleży od wielkości buraczków, których użyjemy. Odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Obieramy.

2. 

Ćwikłę kroimy na cienkie paseczki.

3. 

sałata polna (Roszponka) 100 gramów  cytryna

Myjemy sałatę, mieszamy z ćwikłą i doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny.

4. 

Stewia - proszek

Delikatnie posypujemy stewią i mieszamy.

5. 

orzechy włoskie  orzechowy olej

Na patelni, ciągle mieszając, smażymy orzechy na sucho. Usmażone delikatnie skrapiamy olejem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie