swiatwemnie.pl

Polna sałatka z ćwikłą i orzechami

     

Zdrowa sałatka z chrupiącymi orzechami. Podajemy jako dodatek, samodzielną dietetyczną kolację. Liczba porcji zależy od sposobu podawania.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

burak ćwikłowy 350 g

Ćwikłę myjemy i gotujemy w wodzie do miękkości. Długość gotowania zleży od wielkości buraczków, których użyjemy. Odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Obieramy.

2. 

Ćwikłę kroimy na cienkie paseczki.

3. 

sałata polna (Roszponka) 100 g  cytryna

Myjemy sałatę, mieszamy z ćwikłą i doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny.

4. 

Stewia - proszek

Delikatnie posypujemy stewią i mieszamy.

5. 

orzechy włoskie  orzechowy olej

Na patelni, ciągle mieszając, smażymy orzechy na sucho. Usmażone delikatnie skrapiamy olejem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się