swiatwemnie.pl

Ryżowy makaron z warzywami

     

Przepis na smaczną pikantną sałatkę z surowymi warzywami i delikatnym makaronem na koreański sposób.

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 

Awokado½sztuki
Biała rzodkiew¼sztuki
Ogórek¼sztuki
Olej sezamowy1łyżeczka
Oliwa2łyżki
Papryka chili1sztuka
Papryka czerwona¼sztuki
Ryżowy makaron150gramów
Seler naciowy50gramów
Sos ostrygowy1łyżka
Ziarna sezamu1łyżeczka

1. 

oliwa 2 łyżki  seler naciowy 50 g  papryka chili 1 sztuka

Papryczkę i seler kroimy na plasterki. Smażymy na oleju do miękkości.

2. 

ryżowy makaron 150 g  sos ostrygowy 1 łyżka

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu i dodajemy je na patelnię razem z ostrygowym sosem. Mieszamy i chwilkę wszystko razem podgrzewamy.

3. 

papryka czerwona ¼ sztuki

Paprykę kroimy na paseczki.

4. 

biała rzodkiew ¼ sztuki  ogórek ¼ sztuki

Kroimy kawałek rzodkwi i ogórka.

5. 

awokado ½ sztuki  olej sezamowy 1 łyżeczka  ziarna sezamu 1 łyżeczka

Awokado przekrawamy, usuwamy pestkę i skórkę. Kroimy na plasterki i razem z resztą warzyw aranżujemy na makaronie w głębszej misce. Skrapiamy olejem i posypujemy sezamem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się