Ryżowy makaron z warzywami

Przepis na smaczną pikantną sałatkę z surowymi warzywami i delikatnym makaronem na koreański sposób.
przepis,fotoprzepis,ryżowy makaron,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Sałatki warzywne
Składniki
Składniki
awokado | ½ ?? | sztuki kcal | |
biała rzodkiew | ¼ ?? | sztuki kcal | |
ogórek | ¼ ?? | sztuki kcal | |
olej sezamowy | 1 45 | łyżeczka kcal | |
oliwa | 2 264 | łyżki kcal | |
papryka chili | 1 ?? | sztuka kcal | |
papryka czerwona | ¼ ?? | sztuki kcal | |
ryżowy makaron | 150 527 | gramów kcal | |
seler naciowy | 50 8 | gramów kcal | |
sos ostrygowy | 1 7 | łyżka kcal | |
ziarna sezamu | 1 29 | łyżeczka kcal |
Przepis
1.
oliwa 2 łyżki • seler naciowy 50 gramów • papryka chili 1 sztuka
Papryczkę i seler kroimy na plasterki. Smażymy na oleju do miękkości.

2.
ryżowy makaron 150 gramów • sos ostrygowy 1 łyżka
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu i dodajemy je na patelnię razem z ostrygowym sosem. Mieszamy i chwilkę wszystko razem podgrzewamy.



5.
awokado ½ sztuki • olej sezamowy 1 łyżeczka • ziarna sezamu 1 łyżeczka
Awokado przekrawamy, usuwamy pestkę i skórkę. Kroimy na plasterki i razem z resztą warzyw aranżujemy na makaronie w głębszej misce. Skrapiamy olejem i posypujemy sezamem.

Smacznego!