PRZEPISY

Ryżowy makaron z warzywami

Ryżowy makaron z warzywami

Przepis na smaczną pikantną sałatkę z surowymi warzywami i delikatnym makaronem na koreański sposób.

przepis,fotoprzepis,ryżowy makaron,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

awokado½sztuki
biała rzodkiew¼sztuki
ogórek¼sztuki
olej sezamowy1łyżeczka
oliwa2łyżki
papryka chili1sztuka
papryka czerwona¼sztuki
ryżowy makaron150gramów
seler naciowy50gramów
sos ostrygowy1łyżka
ziarna sezamu1łyżeczka

 

Przepis

1. 

oliwa 2 łyżki  seler naciowy 50 gramów  papryka chili 1 sztuka

Papryczkę i seler kroimy na plasterki. Smażymy na oleju do miękkości.

2. 

ryżowy makaron 150 gramów  sos ostrygowy 1 łyżka

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu i dodajemy je na patelnię razem z ostrygowym sosem. Mieszamy i chwilkę wszystko razem podgrzewamy.

3. 

papryka czerwona ¼ sztuki

Paprykę kroimy na paseczki.

4. 

biała rzodkiew ¼ sztuki  ogórek ¼ sztuki

Kroimy kawałek rzodkwi i ogórka.

5. 

awokado ½ sztuki  olej sezamowy 1 łyżeczka  ziarna sezamu 1 łyżeczka

Awokado przekrawamy, usuwamy pestkę i skórkę. Kroimy na plasterki i razem z resztą warzyw aranżujemy na makaronie w głębszej misce. Skrapiamy olejem i posypujemy sezamem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie