swiatwemnie.pl

Fasolowa sałatka z kuskusem

     

Syta sałatka z kuskusem, rukolą i fasolą.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

Czerwona fasola w puszce250gramów
Kapary10sztuk
Kuskus250gramów
Ocet1łyżka
Olej z pestek dyni3łyżki
Oliwa1łyżka
Rukola50gramów
Sól½łyżeczki
Woda250mililitrów

1. 

woda 250 ml  sól ½ łyżeczki  oliwa 1 łyżka

W garnuszku zagotowujemy wodę do której dodajemy sól i olej.

2. 

kuskus 250 g

Po zagotowaniu ściągamy z ognia i wsypujemy kuskus. Mieszamy i przykrywamy. Za kilka minut kuskus wsiąknie wodę i możemy go przesypać do miski.

3. 

olej z pestek dyni 3 łyżki  ocet 1 łyżka

Dodajemy olej, ocet, sól i mieszamy.

4. 

rukola 50 g  kapary 10 sztuk  czerwona fasola w puszce 250 g

Rukolę troszkę kroimy i razem z fasolą i kaparami delikatnie dodajemy do sałatki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się