swiatwemnie.pl

Fasolowa sałatka z kuskusem

    

Syta sałatka z kuskusem, rukolą i fasolą.

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

 

 

czerwona fasola w puszce250gramów
kapary10sztuk
kuskus250gramów
ocet1łyżka
olej z pestek dyni3łyżki
oliwa1łyżka
rukola50gramów
sól½łyżeczki
woda250mililitrów

1. 

woda 250 mililitrów  sól ½ łyżeczki  oliwa 1 łyżka

W garnuszku zagotowujemy wodę do której dodajemy sól i olej.

2. 

kuskus 250 gramów

Po zagotowaniu ściągamy z ognia i wsypujemy kuskus. Mieszamy i przykrywamy. Za kilka minut kuskus wsiąknie wodę i możemy go przesypać do miski.

3. 

olej z pestek dyni 3 łyżki  ocet 1 łyżka

Dodajemy olej, ocet, sól i mieszamy.

4. 

rukola 50 gramów  kapary 10 sztuk  czerwona fasola w puszce 250 gramów

Rukolę troszkę kroimy i razem z fasolą i kaparami delikatnie dodajemy do sałatki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się