swiatwemnie.pl

Maślane odwrócone udka z kurczaka

Smaczne udka z kurczaka w maślanej odwróconej potrójnej panierce. Podajemy z ziemniaczanym puree.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 1 h. 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

ćwiartki z kurczaka 1200 g  sól

Ćwiartki z kurczaka myjemy, ściągamy skórę i solimy.

2. 

bułka tarta

Ćwiartki obtaczamy w bułce tartej,...

3. 

jajka kurze 3 sztuki  sól ½ łyżeczki

... w roztrzepanym jajku z solą ...

4. 

mąka chlebowa pszenna T750

... i w mące.

5. 

olej rzepakowy

Udka szybko smażymy na oleju ...

6. 

masło 150 g  woda 200 ml

... i układamy w brytfannie. Polewamy roztopionym masłem i podlewamy wodą.

7. 

Pieczemy pod przykryciem w 180 C około godziny. Potem odkrywamy i 15 minut jeszcze zapiekamy w wyższej temperaturze.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się