Pieczarkowe risotto
Prosty, lekki, bezmięsny obiad albo kolacja. Przy podawaniu risotto posypujemy tartym serem.
przepis,fotoprzepis,pieczarki,ryż okrągłoziarnisty,Rizotto,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Rizotto
Składniki
Składniki
cebula | 150 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
marchew | 150 | gramów | |
oliwa | 30 | mililitrów | |
pieczarki | 500 | gramów | |
ryż okrągłoziarnisty | 300 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 350 | mililitrów |
Przepis

3.
pieczarki 500 gramów
Pieczarki myjemy, kroimy, dodajemy do cebuli z marchewką i 5 minut razem szklimy.

4.
ryż okrągłoziarnisty 300 gramów • sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Dosypujemy umyty, odcedzony ryż, dodajemy sól i pieprz.


6.
Dusimy pod pokrywką często mieszając około 25 minut. Według potrzeby możemy dolać jeszcze troszkę wody.

Smacznego!