PRZEPISY

Drób z wieprzową wątróbką

Drób z wieprzową wątróbką

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Soczyste marynowane piersi z kurczaka z mięciutką wieprzową wątróbką, pieczarkami, polane serowym sosem z natką pietruszki. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,wątróbka wieprzowa,pieczarki,Kurczak,Bezglutenowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony

¼

5

łyżeczki

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

2

32

łyżeczki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

400

192

mililitrów

kcal

nać pietruszki

0

??

kcal

oliwa

50

440

mililitrów

kcal

pieczarki

250

40

gramów

kcal

piersi z kurczaka

250

275

gramów

kcal

przyprawa do grilla

1

14

łyżeczka

kcal

ser topiony

100

260

gramów

kcal

skrobia kukurydziana

15

55

gramów

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

woda

30

0

mililitrów

kcal

wątróbka wieprzowa

250

648

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

piersi z kurczaka 250 gramów  oliwa 50 mililitrów  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  przyprawa do grilla 1 łyżeczka

Piersi z kurczaka wkładamy na minimalnie 6 godzin do marynaty z oleju, papryki i przyprawy.

Piersi z kurczaka wkładamy na minimalnie 6 godzin...

2. 

Potem je z marynaty wyciągamy, przekrawamy na płasko na połowę i w folii rozklepujemy na cienko.

Potem je z marynaty wyciągamy, przekrawamy na...

3. 

Płaty mięsa smażymy z każdej strony 3 minuty, na patelni do grillowania.

Płaty mięsa smażymy z każdej strony 3 minuty,...

4. 

wątróbka wieprzowa 250 gramów

Wątróbkę kroimy na cienkie plasterki i usuwamy z nich błony.

Wątróbkę kroimy na cienkie plasterki i usuwamy...

5. 

czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Do piersi z kurczaka dodajemy wątróbkę, pieprzymy i z każdej strony 2 minuty smażymy.

Do piersi z kurczaka dodajemy wątróbkę,...

6. 

pieczarki 250 gramów

Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki.

Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki....

7. 

woda 30 mililitrów

Pieczarki dodajemy do mięsa, podlewamy odrobiną wody i przykryte 10 minut dusimy. Odstawiamy z ognia.

Pieczarki dodajemy do mięsa, podlewamy odrobiną...

8. Przygotowanie sosu

mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów  skrobia kukurydziana 15 gramów  sól ½ łyżeczki

W mleku mieszamy skrobię i sól. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy delikatnie gęsty krem.

W mleku mieszamy skrobię i sól. Doprowadzamy do...

9. 

ser topiony 100 gramów  masło 50 gramów

Dodajemy ser i masło.

Dodajemy ser i masło....

10. 

nać pietruszki

Do sosu na koniec dodajemy nasiekaną natkę pietruszki według smaku.

Do sosu na koniec dodajemy nasiekaną natkę...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się