PRZEPISY

Piersi z kaczki na gruszkach

Piersi z kaczki na gruszkach

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Delikatne piersi z kaczki w słodko-kwaśnym sosie gruszkowym. Prawdziwy przysmak. Podajemy z ziemniaczanym puree.

przepis,fotoprzepis,piersi z kaczki,gruszka,Kaczka,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Kaczka

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cukier kryształ

1

21

łyżeczka

kcal

czarny pieprz mielony

0

??

kcal

gruszka

350

231

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

½

8

łyżeczki

kcal

olej rzepakowy

1

135

łyżka

kcal

piersi z kaczki

400

1348

gramów

kcal

przyprawa goździki całe

3

??

sztuki

kcal

rodzynki

1

43

łyżka

kcal

sok z cytryny

1

4

łyżka

kcal

sól

0

??

kcal

woda

100

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

piersi z kaczki 400 gramów  sól  czarny pieprz mielony

Mięso myjemy, solimy, posypujemy zmielonymi przyprawami...

Mięso myjemy, solimy, posypujemy zmielonymi...

2. 

olej rzepakowy 1 łyżka

...a następnie szybko, na łyżce oleju, smażymy na patelni około 5 minut.

...a następnie szybko, na łyżce oleju, smażymy...

3. 

gruszka 350 gramów

Gruszki obieramy i kroimy na plasterki.

Gruszki obieramy i kroimy na plasterki....

4. 

rodzynki 1 łyżka  przyprawa goździki całe 3 sztuki  mielona czerwona papryka ½ łyżeczki  woda 100 mililitrów

Gruszki dodajemy do mięsa, dosypujemy rodzynki (lub żurawinę), dodajemy goździki, trochę papryki a potem podlewamy wodą.

Gruszki dodajemy do mięsa, dosypujemy rodzynki...

5. 

Przykrywamy pokrywką i dusimy 10-15 minut do miękkości.

Przykrywamy pokrywką i dusimy 10-15 minut do...

6. 

cukier kryształ 1 łyżeczka  sok z cytryny 1 łyżka

Mięso wyciągamy, gruszki ubijamy i wyciągamy goździki. Sos dosładzamy i dolewamy sok z cytryny do smaku. Mięso kroimy na plasterki i podajemy.

Mięso wyciągamy, gruszki ubijamy i wyciągamy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się