Czewapcziczi
Doskonały klasyczny przepis na tradycyjne i ulubione kotleciki. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, pokrojoną świeżą cebulą i musztardą.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,jajka kurze,Wieprzowina,Bezlaktozowe
Wieprzowina
Składniki
Składniki
bułka tarta | 4 | łyżki | |
cebula | 200 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
sól | 2 | łyżeczki | |
wieprzowe mięso mielone | ½ | kilograma |
Przepis
1.
cebula 200 gramów • wieprzowe mięso mielone ½ kilograma • jajka kurze 2 sztuki • bułka tarta 4 łyżki • sól 2 łyżeczki
Jedną większą cebulę kroimy na drobne kawałki, mieszamy z mielonym mięsem, jajkami, bułką tartą i solą.
2.
Z masy formujemy wałeczki, które panierujemy w mące. Kładziemy je na patelni z olejem i smażymy 10 minut pod pokrywką. Po 10 minutach pojedyncze kawałki obracamy i odkryte smażymy jeszcze 10 minut.
Smacznego!