PRZEPISY

Czewapcziczi

Czewapcziczi

Doskonały klasyczny przepis na tradycyjne i ulubione kotleciki. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, pokrojoną świeżą cebulą i musztardą.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,jajka kurze,Wieprzowina,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bułka tarta4łyżki
cebula200gramów
jajka kurze2sztuki
sól2łyżeczki
wieprzowe mięso mielone½kilograma

 

Przepis

1. 

cebula 200 gramów  wieprzowe mięso mielone ½ kilograma  jajka kurze 2 sztuki  bułka tarta 4 łyżki  sól 2 łyżeczki

Jedną większą cebulę kroimy na drobne kawałki, mieszamy z mielonym mięsem, jajkami, bułką tartą i solą.

2. 

Z masy formujemy wałeczki, które panierujemy w mące. Kładziemy je na patelni z olejem i smażymy 10 minut pod pokrywką. Po 10 minutach pojedyncze kawałki obracamy i odkryte smażymy jeszcze 10 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się