swiatwemnie.pl

Czewapcziczi

     

Doskonały klasyczny przepis na tradycyjne i ulubione kotleciki. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, pokrojoną świeżą cebulą i musztardą.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

Bułka tarta4łyżki
Cebula200gramów
Jajka kurze2sztuki
Sól2łyżeczki
Wieprzowe mięso mielone½kilograma

1. 

cebula 200 g  wieprzowe mięso mielone ½ kg  jajka kurze 2 sztuki  bułka tarta 4 łyżki  sól 2 łyżeczki

Jedną większą cebulę kroimy na drobne kawałki, mieszamy z mielonym mięsem, jajkami, bułką tartą i solą.

2. 

Z masy formujemy wałeczki, które panierujemy w mące. Kładziemy je na patelni z olejem i smażymy 10 minut pod pokrywką. Po 10 minutach pojedyncze kawałki obracamy i odkryte smażymy jeszcze 10 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się