swiatwemnie.pl

Nadziewany pikantny hermelin w oleju

     

Ulubiony nakładany ser z białą pleśnią na wierzchu wypełniony pikantnym nadzieniem i cebulą.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

1. 

cebula 250 g  czosnek 9 ząbków  pasta paprykowa - ostra 1.5 łyżki  oliwa 1 łyżka

Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy na cienkie pół kółeczka. Czosnek rozgniatamy do miski, dodajemy do niego pikantną pastę i olej. Mieszamy.

2. 

pieprz biały mielony  mielona czerwona papryka  ser hermelin 6 sztuk

Kółeczka serów przekrawamy na płasko. Wewnętrzne strony wszystkich połówek posypujemy pieprzem i papryką. Na dolne połówki kładziemy czosnkowo-paprykową pastę i rozsmarowujemy ją. Pastę rozdzielamy równomiernie na wszystkie dolne połówki.

3. 

Na paście układamy część przygotowanej cebuli i na dolne połówki serów kładziemy górne. Warstwujemy do miski - cebula, sery,...

4. 

...cebula,...

5. 

oliwa 400 ml

... sery, cebula. Wszystko zalewamy dostateczną ilością oleju.

6. 

przyprawa do grilla

Wierzch nałożonych hermelinów posypujemy pieprzem i zamknięte w pojemniku odkładamy na kilka dni do lodówki.

7. 

Konsumujemy z pieczywem albo z na sucho upieczonym tostowym chlebem. Chlebek sobie przy konsumpcji moczymy w smacznej, pachnącej i zdrowej oliwie z oliwek.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się