PRZEPISY

Letni kokosowy tort

Letni kokosowy tort

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Orzeźwiający letni tort z sezonowych owoców.

przepis,fotoprzepis,kokosowe mleko,Delikatny chudy twaróg,śmietana do ubijania (30-33%),morele,Torty,Bezglutenowe

Torty

Pichcił

Ilość porcji

15

Masa porcji

111 g

Energia porcji

257 kcal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

Delikatny chudy twaróg

200

180

gramów

kcal

biała czekolada

80

432

gramów

kcal

białko jajka

3

51

sztuki

kcal

cukier kryształ

120

483

gramów

kcal

kokosowe mleko

200

292

mililitrów

kcal

masło

40

294

gramów

kcal

morele

400

228

gramów

kcal

proszek do pieczenia

2

8

łyżeczki

kcal

rum

3

108

łyżki

kcal

syrop kokosowy

2

96

łyżki

kcal

wiórki kokosowe

80

555

gramów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

250

778

mililitrów

kcal

Żelatyna

50

180

gramów

kcal

żółtko jajka

3

171

sztuki

kcal

 

Przepis

1. Rozpuszczamy czekoladę

biała czekolada 80 gramów

Czekoladę połamaną na kawałki rozpuszczamy w ciepłej kąpieli wodnej.

Czekoladę połamaną na kawałki rozpuszczamy w...

2. Przygotowanie kokosowego ciasta

masło 40 gramów  cukier kryształ 40 gramów

Masło ubijamy z cukrem.

Masło ubijamy z cukrem....

3. Dodajemy żółtka

żółtko jajka 3 sztuki  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  wiórki kokosowe 80 gramów

Do ubitego masła stopniowo dodajemy żółtka, mieszamy. Do miski dodajemy kokos, rozpuszczoną czekoladę i proszek do pieczenia.

Do ubitego masła stopniowo dodajemy żółtka,...

4. Dodajemy ubitą pianę

białko jajka 3 sztuki

Z białek ubijamy pianę na sztywno. Pianę dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy.

Z białek ubijamy pianę na sztywno. Pianę...

5. Kokosowy spód

Ciasto wylewamy do tortowej formy wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut na 175 °C. Po upieczeniu spód zostawiamy na kuchennej kratce do wystudzenia.

Ciasto wylewamy do tortowej formy wyłożoną...

6. Przygotowanie kokosowego kremu

kokosowe mleko 200 mililitrów  Delikatny chudy twaróg 200 gramów  syrop kokosowy 2 łyżki  rum 3 łyżki  cukier kryształ 80 gramów

Do miski wlewamy kokosowe mleko, dodajemy twaróg, cukier, kokosowy syrop i rum. Mieszamy.

Do miski wlewamy kokosowe mleko, dodajemy twaróg,...

7. 

Żelatyna 50 gramów

Dowolną ilość kremu przelewamy do mniejszej miski. Do niej potem dodamy żelatynę. Zawartość miski przelewamy do reszty kremu. Porządnie mieszamy, uzyskamy stężoną masę.

Dowolną ilość kremu przelewamy do mniejszej...

8. Ubijamy bitą śmietanę

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

Do kremu dodajemy ubitą śmietanę.

Do kremu dodajemy ubitą śmietanę....

9. Smarujemy kremem

morele 400 gramów

Na upieczony kokosowy spód smarujemy część kremu, układamy pokrojone na mniejsze kawałki morele.

Na upieczony kokosowy spód smarujemy część...

10. 

Nakładamy kolejną warstwę kremu, ozdabiamy ćwiartkami moreli.

Nakładamy kolejną warstwę kremu, ozdabiamy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się