Pucharek z twarogiem i truskawkami
Truskawki przyprawione cynamonem i pieprzem na pierzynce ze śmietany i twarogu.
przepis,fotoprzepis,truskawki,truskawki,śmietana do ubijania (30-33%),miękki twaróg,Desery w pucharkach,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Desery w pucharkach
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 1 | łyżka | |
cukier waniliowy | 1 | łyżka | |
cynamon mielony | ¼ | łyżeczki | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
masło | 20 | gramów | |
miękki twaróg | 250 | gramów | |
pistacje | 25 | gramów | |
truskawki | 250 | gramów | |
truskawki | 2 | sztuki | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis

2.
masło 20 gramów • pistacje 20 gramów
Na mniejszej patelni roztapiamy masło i krótko smażymy na grubo pokrojone pistacje.

3.
Dodajemy truskawki i mieszamy.


5.
czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Dodajemy pieprz i mieszamy do wtedy aż wytworzony sok z truskawek trochę nie zgęstnieje. Około 5 minut.


7.
cukier waniliowy 1 łyżka • cukier kryształ 1 łyżka • miękki twaróg 250 gramów
Dodajemy cukier i twaróg. Mieszamy aż się cukier zupełnie rozpuści i wytworzy się gładki delikatny krem.

8.
Na dno pucharków, albo misek, rozdzielamy krem.

9.
pistacje 5 gramów • truskawki 2 sztuki
Na warstwę kremu kładziemy dobrze wystudzoną truskawkową masę. Ozdabiamy odrobiną kremu, pokruszonymi pistacjami i truskawką.

Smacznego!