PRZEPISY

Pucharek z twarogiem i truskawkami

Pucharek z twarogiem i truskawkami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Truskawki przyprawione cynamonem i pieprzem na pierzynce ze śmietany i twarogu.

przepis,fotoprzepis,truskawki,truskawki,śmietana do ubijania (30-33%),miękki twaróg,Desery w pucharkach,Bezglutenowe

Desery w pucharkach

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ1łyżka
cukier waniliowy1łyżka
cynamon mielony¼łyżeczki
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
masło20gramów
miękki twaróg250gramów
pistacje25gramów
truskawki250gramów
truskawki2sztuki
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

 

Przepis

1. 

truskawki 250 gramów

Truskawki kroimy na małe kawałki.

Truskawki kroimy na małe kawałki....

2. 

masło 20 gramów  pistacje 20 gramów

Na mniejszej patelni roztapiamy masło i krótko smażymy na grubo pokrojone pistacje.

Na mniejszej patelni roztapiamy masło i krótko...

3. 

Dodajemy truskawki i mieszamy.

Dodajemy truskawki i mieszamy....

4. 

cynamon mielony ¼ łyżeczki

Posypujemy równomiernie cynamonem i mieszamy.

Posypujemy równomiernie cynamonem i mieszamy....

5. 

czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy pieprz i mieszamy do wtedy aż wytworzony sok z truskawek trochę nie zgęstnieje. Około 5 minut.

Dodajemy pieprz i mieszamy do wtedy aż wytworzony...

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

Ze śmietany ubijamy gęstą bitą śmietanę.

Ze śmietany ubijamy gęstą bitą śmietanę....

7. 

cukier waniliowy 1 łyżka  cukier kryształ 1 łyżka  miękki twaróg 250 gramów

Dodajemy cukier i twaróg. Mieszamy aż się cukier zupełnie rozpuści i wytworzy się gładki delikatny krem.

Dodajemy cukier i twaróg. Mieszamy aż się...

8. 

Na dno pucharków, albo misek, rozdzielamy krem.

Na dno pucharków, albo misek, rozdzielamy krem....

9. 

pistacje 5 gramów  truskawki 2 sztuki

Na warstwę kremu kładziemy dobrze wystudzoną truskawkową masę. Ozdabiamy odrobiną kremu, pokruszonymi pistacjami i truskawką.

Na warstwę kremu kładziemy dobrze wystudzoną...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się