swiatwemnie.pl

Pucharek z twarogiem i truskawkami

    

Truskawki przyprawione cynamonem i pieprzem na pierzynce ze śmietany i twarogu.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

cukier kryształ1łyżka
cukier waniliowy1łyżka
cynamon mielony¼łyżeczki
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
masło20gramów
miękki twaróg250gramów
pistacje25gramów
truskawki250gramów
truskawki2sztuki
śmietana do ubijania (30-33%)250mililitrów

1. 

truskawki 250 gramów

Truskawki kroimy na małe kawałki.

2. 

masło 20 gramów  pistacje 20 gramów

Na mniejszej patelni roztapiamy masło i krótko smażymy na grubo pokrojone pistacje.

3. 

Dodajemy truskawki i mieszamy.

4. 

cynamon mielony ¼ łyżeczki

Posypujemy równomiernie cynamonem i mieszamy.

5. 

czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy pieprz i mieszamy do wtedy aż wytworzony sok z truskawek trochę nie zgęstnieje. Około 5 minut.

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów

Ze śmietany ubijamy gęstą bitą śmietanę.

7. 

cukier waniliowy 1 łyżka  cukier kryształ 1 łyżka  miękki twaróg 250 gramów

Dodajemy cukier i twaróg. Mieszamy aż się cukier zupełnie rozpuści i wytworzy się gładki delikatny krem.

8. 

Na dno pucharków, albo misek, rozdzielamy krem.

9. 

pistacje 5 gramów  truskawki 2 sztuki

Na warstwę kremu kładziemy dobrze wystudzoną truskawkową masę. Ozdabiamy odrobiną kremu, pokruszonymi pistacjami i truskawką.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się