Tort Pawłowej

Prosty przepis na doskonały tort na piankowej bazie, nazwany na cześć rosyjskiej tancerki Anny Pawłowej. Ma chrupiący wierzch a w środku jest miękki i lekki.
przepis,fotoprzepis,białko jajka,cukier kryształ,śmietana do ubijania (30-33%),borówki,truskawki,Torty,Bezglutenowe
Torty
Składniki
Składniki
białko jajka | 4 68 | sztuki kcal | |
borówki | 100 57 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 210 845 | gramów kcal | |
cukier puder | ½ 20 | łyżki kcal | |
cukier waniliowy | 40 145 | gramów kcal | |
ocet jabłkowy | 1 4 | łyżka kcal | |
skrobia kukurydziana | 1 55 | łyżka kcal | |
truskawki | 100 43 | gramów kcal | |
śmietan-fix | 1 ?? | sztuka kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis
2.
cukier kryształ 210 gramów • cukier waniliowy 40 gramów • ocet jabłkowy 1 łyżka • skrobia kukurydziana 1 łyżka
Do piany dodajemy cukier, ocet a następnie skrobię kukurydzianą.

3.
Krem rozcieramy na papierze do pieczenia na okręgu tortownicy, tak by brzegi były wyższe niż część środkowa.

4.
Pieczemy w 100°C około godziny i 30 minut. Piekarnik nie otwieramy tylko zostawiamy w nim spód do wychłodnięcia razem z piekarnikiem (około 2 godziny).

5.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • śmietan-fix 1 sztuka • cukier puder ½ łyżki
Ubijamy śmietanę ze śmietaną fix i odrobiną cukru.
Smacznego!