PRZEPISY

Tort Pawłowej

Tort Pawłowej

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Prosty przepis na doskonały tort na piankowej bazie, nazwany na cześć rosyjskiej tancerki Anny Pawłowej. Ma chrupiący wierzch a w środku jest miękki i lekki.

przepis,fotoprzepis,białko jajka,cukier kryształ,śmietana do ubijania (30-33%),borówki,truskawki,Torty,Bezglutenowe

Torty

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

białko jajka

4

68

sztuki

kcal

borówki

100

57

gramów

kcal

cukier kryształ

210

845

gramów

kcal

cukier puder

½

20

łyżki

kcal

cukier waniliowy

40

145

gramów

kcal

ocet jabłkowy

1

4

łyżka

kcal

skrobia kukurydziana

1

55

łyżka

kcal

truskawki

100

43

gramów

kcal

śmietan-fix

1

??

sztuka

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

250

778

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

białko jajka 4 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

2. 

cukier kryształ 210 gramów  cukier waniliowy 40 gramów  ocet jabłkowy 1 łyżka  skrobia kukurydziana 1 łyżka

Do piany dodajemy cukier, ocet a następnie skrobię kukurydzianą.

Do piany dodajemy cukier, ocet a następnie...

3. 

Krem rozcieramy na papierze do pieczenia na okręgu tortownicy, tak by brzegi były wyższe niż część środkowa.

Krem rozcieramy na papierze do pieczenia na...

4. 

Pieczemy w 100°C około godziny i 30 minut. Piekarnik nie otwieramy tylko zostawiamy w nim spód do wychłodnięcia razem z piekarnikiem (około 2 godziny).

Pieczemy w 100°C około godziny i 30 minut....

5. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów  śmietan-fix 1 sztuka  cukier puder ½ łyżki

Ubijamy śmietanę ze śmietaną fix i odrobiną cukru.

6. 

borówki 100 gramów  truskawki 100 gramów

Na spód dajemy bitą śmietanę a na wierzch układamy borówki i na drobno pokrojone truskawki.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się