swiatwemnie.pl

Likier kokosowo jajeczny

    

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

cukier kryształ200gramów
kokosowe mleko800mililitrów
rum250mililitrów
skondensowane słodzone mleko400gramów
żółtko jajka4sztuki

1. 

kokosowe mleko 800 mililitrów  cukier kryształ 200 gramów

W wodnej kąpieli gotujemy kokosowe mleczko z cukrem.

2. 

żółtko jajka 4 sztuki

Żółtka mieszamy i dodajemy do mleka. Gotujemy do zgęstnienia.

3. 

skondensowane słodzone mleko 400 gramów

Dodajemy mleko skondensowane i w zimnej wodzie schładzamy.

4. 

rum 250 mililitrów

Na koniec dodajemy rum,...

5. 

... przecedzamy i nalewamy do butelek. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się