swiatwemnie.pl

Likier kokosowo jajeczny

     

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

Cukier kryształ200gramów
Kokosowe mleko800mililitrów
Rum250mililitrów
Skondensowane słodzone mleko400gramów
Żółtko jajka4sztuki

1. 

kokosowe mleko 800 ml  cukier kryształ 200 g

W wodnej kąpieli gotujemy kokosowe mleczko z cukrem.

2. 

żółtko jajka 4 sztuki

Żółtka mieszamy i dodajemy do mleka. Gotujemy do zgęstnienia.

3. 

skondensowane słodzone mleko 400 g

Dodajemy mleko skondensowane i w zimnej wodzie schładzamy.

4. 

rum 250 ml

Na koniec dodajemy rum,...

5. 

... przecedzamy i nalewamy do butelek. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się